FB_IMG_1628062954920.jpg

Lohirulla raputäytteellä, kukkakaaligratiini, kesäkurpitsarullat, lehtikaalia ja uutta perunaa. Annos ei ole ihan kauneimmasta päästä, mutta oli ihan sairaan hyvää!

 

 

FB_IMG_1628062969720.jpg

LOHIRULLA


1 kirjolohifilee 

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

 

 

 

täyte:

200 g ruohosipuli-tuorejuustoa

1 prk ravunpyrstöjä liemessä

ruohosipulia silputtuna

vastaraastettua parmesaania

 

 

 

vuokaan:

1 dl kuivaa valkoviiniä

1 dl kuohukermaa

1/2 palaa Koskenlaskija Voimakas

 

 

 

pinnalle:

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

vastaraastettua parmesaania

 

 

 

tarjoiluun:

1 sitruuna lohkoina

 

 

 

Lohirulla: Nypi lohifileestä ruodot pois. Siivuta lohi ohuiksi viipaleiksi kuin leikkaisit graavia. Asettele viipaleet tiiviisti vierekkäin leivinpaperin päälle ja pyöräytä pintaan myllystä suolaa ja mustapippuria. Levitä päälle tuorejuusto, sipottele tuorejuuston päälle valutetut ravunpyrstöt, ruohosipulisilppua sekä parmesanraastetta.

Rullaa tiiviiksi rullaksi ja nosta rulla voideltuun uunivuokaan. Pyöräytä myllystä vielä suolaa ja mustapippuria rullan päälle. Mittaa kerma ja valkoviini kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Paloittele sekaan Koskenlaskija ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Kaada liemi vuokaan lohirullan päälle. Ripottele pinnalle vastaraastettua parmesaania. Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia. Lohirulla kannattaa tarjoilla sitruunalohkojen kanssa, joista jokainen ruokailija voi puristaa oman annoksensa päälle sitruunamehua.

 

 

 

FB_IMG_1628062958293.jpg

KESÄKURPITSARULLAT

 

2 pienehköä kesäkurpitsaa

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

200 g Apetina salaattijuustoa

100 g pinjansiemeniä

 

 

 

pinnalle:

vastaraastettua parmesaania

 

 

 


Kesäkurpitsarullat: Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Siivuta kesäkurpitsat pituussuunnassa juustohöylällä. Pyöräytä viipaleille suolaa ja mustapippuria myllystä. Ripottele viipaleille murennettua salaattijuustoa, pinjansiemeniä ja parmesanraastetta. Rullaa ja asettele rullat pystyasentoon vierekkäin uunivuokaan. Ripottele päälle loput pinjansiemenet sekä vastaraastettua parmesaania. Kypsennä 225 asteiseisessa uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

 

 

 

FB_IMG_1628062962209.jpg

KUKKAKAALIGRATIINI

 

1 iso kukkakaali

Herbamarea

ripaus mustapippuria myllystä

1 dl kuohukermaa

1 dl vettä

1/2 pkt Koskenlaskija Voimakas-sulatejuustoa

 

 

 

pinnalle:

parmesanraastetta

 

 

 

Huuhdo kukkakaali huolellisesti ja irrota nuput toisistaan. Höyrytä kukkakaali höyrykattilassa.  Kukkakaali saa jäädä vähän napakaksi. Kaada höyrytetty kukkakaali voideltuun uunivuokaan ja mausta Herbamarella ja pyöräytä pintaan hiukan mustapippuria myllystä.  Mittaa kerma ja vesi kattilaan ja kuumenna. Lisää sulatejuusto paloina ja sekoittele, kunnes seos on tasaista. Kaada kerma-sulatejuustoseos vuokaan kukkakaalien päälle ja ripottele pinnalle raastettua parmesaania. Gratinoi 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. 

 

 

 

FB_IMG_1628062964843.jpg

RAPEA LEHTIKAALI

 

lehtikaalia

nokare voita

loraus oliiviöljyä

3 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

 

 

 

Revi lehtikaali sopivan kokoisiksi paloiksi, heitä paksuin ruoto pois. Kypsennä lehtikaalia keskilämmöllä pannulla, voin, oliiiviöljyn ja valkosipulin kanssa, kunnes lehtikaali on kutistunut puoleen. Sammuta levy ja jätä lehtikaalit vartiksi kuivumaan, kunnes ovat rapeita. Voit käännellä kaaleja vielä muutamaan kertaan.