20210821_184412.jpg

KESÄKURPITSAMUFFINSSIT

24 kpl

 

 

4 kananmunaa

3 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

2 tl soodaa

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

200 g voita sulatettuna 

100 g pistaasirouhetta

6 dl kesäkurpitsaraastetta + 1/2 tl suolaa, itketä siivilässä

 

 

kuorrutus:

2 prk mascarpone-juustoa 

200 g huoneenlämpöistä voita

500 g tomusokeria

 

 

koristeluun:

pistaasirouhetta

 

 

 

Laita muffinssipellin koloihin paperivuoat tai voitele hyvin. Raasta kesäkurpitsa, laita raaste siivilään ja ripottele sekaan suolaa. Anna raasteen "itkeä" siivilässä ainakin vartin verran.

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, voisula ja kesäkurpitsaraaste. Jaa taikina vuokiin ja paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

 

Sekoita kuorrutteen ainekset tahnaksi ja pursota jäähtyneiden muffinssien päälle. Koristele pistaasirouheella.