FB_IMG_1626686669805.jpg

SUPERSUKLAINEN TÄYTEKAKKU

20 cm vuokaan

 

 

pohja:

80 g voita 

30 g Brunberg tummaa (53%) suklaata

4 rkl rypsiöljyä

1  1/4 dl vettä

100 g creme fraichea

2 kananmunaa

1 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

3 dl gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)

4 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl soodaa

1/4 tl suolaa

2 tl vaniljasokeria

 

 

 

kostutus:

2 dl maitoa

 

 

 

täyte:

2 kananmunan valkuaista vaahdotettuna

2 kananmunan keltuaista

1/2 dl sokeria

1 prk (á 250 g) mascarponea

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

270 g Brunberg tummaa (53%) suklaata sulatettuna

 

 

 

kuorrutus:

3 dl kuohukermaa

300 g Brunberg tummaa (53%) suklaata

 

 

 

Pohja: 

Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, creme fraiche, sokerit sekä

kananmunat yksitellen.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty.

Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan 20 cm vuokaan paista 175°C noin 55 minuuttia, kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa.

Laita tarvittaessa vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. Anna jäähtyä.

 

 

Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä. 

 

 

Täyte: 

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.

Vatkaa kolmannessa kulhossa kerma vaahdoksi. Tässä järjestyksessä tehtynä pärjää yhdellä vatkaimella.

Sekoita mascarpone keltuaisvaahdon joukkoon.

Kääntele sekaan vaahdotettu kerma. Sulata suklaa vesihauteessa tai sulatusteholla mikrossa ja kääntele se täytteen joukkoon.

Kääntele lopuksi varovasti joukkoon valkuaisvaahto. 

 

 

Kaada puolet täytteestä vuokaan kakkupohjan päälle.

Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä.

 

Kaada loppu täyte vuokaan kakkupohjan päälle.

 

Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna täytteiden hyytyä yön yli jääkaapissa.

 

 

Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle.

 

Kuorrutus: Paloittele kuorrutteen suklaa kulhoon.

Kiehauta kerma kattilassa. Kaada kuuma kerma suklaapalojen päälle kulhoon ja sekoita tasaiseksi.

Valuta suklaakuorrute kakun päälle. Nosta kakku jääkaappiin, jotta kuorrutus jähmettyy.

 

Koristele kakku haluamallasi tavalla.