20210702_193148.jpg

JÄÄHTYVÄN LIEMEN LOHI


1 lohifilee (noin 600 g)

 


liemi:


1 l vettä
2 dl kuivaa valkoviiniä

2 rkl hienoa merisuolaa
3 rkl sokeria
1/2 rkl kokonaisia mustapippureita
2 laakerinlehteä
1 iso punasipuli, kuori ja leikkaa lohkoiksi
1 iso porkkana, kuori ja viipaloi

 



Mittaa kaikki liemen ainekset laakeapohjaiseen kattilaan, kuumenna ja anna kiehua matalalla lämmöllä puolisen tuntia.

Poista sillä välin lohesta ruodot ja leikkaa kala neljään osaan annospaloiksi. Nahkaa ei tarvitse poistaa.

Laita kalapalat maltillisesti kiehuvaan liemeen nahkapuoli alaspäin, peitä kannella ja siirrä kattila pois liedeltä.

Jos tarjoat kalat lämpiminä, ne ovat kypsiä 20 minuutin hauduttamisen jälkeen.

Jos tarjoat kalat kylmänä, anna niiden jäähtyä liemessä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sen jälkeen kalat liemineen jääkaappiin.

 

20210702_190646.jpg

 

 

20210702_193302.jpg

Viinilasillinen: Setencostas Sparkling Branco Bruto 2018