FB_IMG_1622367280564.jpg

PIKKELÖITY PUNASIPULI

 

2 punasipulia ohuina renkaita

 

marinadi:

1/2 dl punaviinietikkaa

2 rkl rypsiöljyä

3-4 rkl fariinisokeria

1/2 tl suolaa

mustapippuria myllystä

 

 

Sekoita marinadin ainekset kannellisessa kulhossa. Kääntele sekaan punasipulirenkaat. Laita kansi tiukasti kiinni ja ravista kulhoa jotta sipulirenkaat ovat kauttaaltaan marinadissa. Anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia, mielellään yön yli.

 

 

 

 

VISKI-COLA BBQ-KASTIKE

 

3 prk tomaattipyreetä

5 dl Coca Colaa (ei mitään light-versiota!)

1 dl bourbon-viskiä (Jim Beam)

1/2 dl fariinisokeria

1/2 dl worchestershirekastiketta

1 rkl soijaa

1 rkl tummaa balsamicoa 

2 tl savustettua paprikajauhetta

1/2 tl suolaa

2 rkl Poppamies Chipotle-kastiketta

1  1/2 tl mustapippurirouhetta

2 tl korianterijauhetta

2 tl juustokuminaa

1 rkl valkosipulijauhetta

1 rkl sipulijauhetta

1 tl Poppamiehen nestemäistä savuaromia

 

 

 

Mittaa ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin tunnin verran. Tarjoa esimerkiksi pulled porkin tai hampurilaisen lisukkeena.

 

 

 

 

MAJONEESI

 

1 kananmuna

1 tl jallusinappia

1/2 tl suolaa

mustapippuria myllystä

1 tl sitruunamehua

1 rkl valkoista balsamicoa

2 dl rypsiöljyä

 

 

 


lisäksi:

2 rkl Poppamies Liquid Garlic

 

 

 

Laita kaikki ainekset sauvasekoittimen sekoituskulhoon. Vie sauvasekoitin kulhon pohjaan ja käynnistä sitä pohjassa pitäen. Näet, kuinka ainekset alkavat muodostua majoneesiksi muutamassa sekunnissa. Tämän jälkeen nosta vielä sauvasekoitinta hieman pohjasta, jotta kaikki öljy varmasti sekoittuu majoneesiin ja sekoita vielä seosta muutama sekunti sauvasekoitinta nostellen ja alas painaen. Lisää nestemäinen valkosipuli majoneesin joukkoon, sekoita ja tarkista maku. Anna makujen tasaantua jääkaapissa muutama tunti. Valmis majoneesi säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

 

 

 

HAMPURILAISSÄMPYLÄT

8 kpl

 

50 g hiivaa

2 1/2 dl vettä

1/2 dl täysmaitoa

2 tl suolaa

1/2 dl sokeria

60 g voita sulatettuna

1 kananmuna

noin 8 dl sämpyläjauhoja (tai hiukan enemmän jos taikina vaikuttaa liian löysältä)

 

 

 

pinnalle:

1 kananmuna,  vatkaa rakenne rikki

seesamin siemeniä

 

 

 

Liuota hiiva lämpimän nesteen sekaan. Lisää joukkoon sokeri, suola, voisula ja kananmuna. Sekoita ja lisää 5 dl jauhoja.

Lisää loput sämpyläjauhot desi kerrallaan. Kaikkia jauhoja ei kannata lisätä kerralla taikinaan, ettei taikinasta tule liian kovaa. Vaivaa taikina kimmoisaksi, ripottele pinnalle hieman jauhoja ja peitä liinalla. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. 

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa kimmoisaksi. Jaa taikina 8 osaan ja pyöritä osat pulliksi. Anna kohota vielä pellillä liinan alla. 

Vatkaa kananmunan rakenne rikki ja voitele sämpylät. Ripottele pinnalle seesamin siemeniä. 

Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. 

Anna sämpylöiden jäähtyä hetki ennen kuin halkaiset ne.

 

 

 

 

AIR FRYER-RANSKIKSET

 

8 reilun kokoista Rosamundaa

2 rkl rypsiöljyä

Poppamies Garlic Rub-mausteseosta maun mukaan

 

 

Kuori perunat ja leikkaa ne haluamasi kokoisiksi lohkoiksi, liota perunalohkoja kylmässä vedessä 30-60 minuuttia. Nosta perunalohkot kolminkertaisen talouspaperin päälle ja kuivaa ne huolellisesti. Kääntele öljy ja Garlic Rub perunoiden joukkoon ja siirrä perunat Air Fryerin kypsennyskoriin. Kypsennä 180 asteessa ensin 10 minuuttia, hölskyttele koria ja kypsennä taas 10 minuuttia. Hölskyttele taas koria ja kypsennä vielä 10 minuuttia. 

 

 

 

 

PIHVIT

4 kpl

 

500 g hirven jauhelihaa

2-3 rkl Poppamies Garlic Rub-mausteseosta

 

 

 

liekitykseen:

4 rkl yhden tähden jallua

 

 

 

lisäksi:

4 paksua siivua Luostari-juustoa

paahdettu valkosipuli-majoneesia

pikkelöityä punasipulia

Amerikkalaista kurkkusalaattia

 

 

 

Sekoita Garlic Rub jauhelihan joukjkoon ja anna maustua puolisen tuntia huoneenlämmössä. Muovaile kostutetuin käsin massasta neljä pihviä. Kuumenna valurautapannu ja paista voissa molemmin puolin.

 

Me paistoimme pihvit kaasugrillin keittolevyllä, jotta liekitys saatiin hoidettua ulkona, kaukana liesituulettimesta. Mikäli liekität sisätiloissa, muista kytkeä liesituuletin pois päältä.

 

Parhaiten liekitys onnistuu, kun käytät sytyttämiseen "tohotinta", eli creme bruleen pinnan paahtamiseen tarkoitettua kaasupoltinta, mutta sytyttäminen onnistuu myös tulitikulla, mikäli tuulenpuuska ei satu yllättämään juuri kriittisellä hetkellä ja sammuta tulitikkua.

 

Sytytä tohotin valmiiksi, kaada jaloviina pannulle ja tuikkaa se samantien palamaan.

Liekit nousevat lähes metrin korkeuteen, mutta hiipuvat nopeasti.

 

 

Jos käytät tulitikkua, sytytä tulitikku valmiiksi, kaada jaloviina pannulle ja heitä palava tulitikku heti perään. Jos sytytät tulitikun vasta kaadettuasi alkoholin pannulle, alkoholi ei välttämättä enää syty. Myös kynttilän sytyttämiseen tarkoitetut täytettävät sytyttimet kannattaa tässä tapauksessa unohtaa, sillä pannusta nousee niin paljon höyryä ettei sytytin toimi. Testattu on tämäkin =D.

 

 

FB_IMG_1524294467504.jpg

 

 

FB_IMG_1524294472029.jpg

 

 

FB_IMG_1524294475989.jpg

Kun liekki on sammunut, aseta kullekin pihville viipale Luostari-juustoa sulamaan.