FB_IMG_1622367291530.jpg

GAMBAS PIL PIL Makunystyrän tapaan

 

400 g jättikatkarapuja

2 dl oliiviöljyä

1/2 dl kuivaa valkoviiniä

1 rkl Poppamies Habanerokastiketta

1 tl suolaa

reilusti mustapippuria myllystä

1 tl paprikajauhetta

6 valkosipulinkynttä hienonnettuna

reilusti tuoretta persiljaa silputtuna

reilusti tuoretta basilikaa silputtuna

 

 

 

tarjoiluun:

tuoretta rapeakuorista leipää

 

 

 

Sulata ravut jääkaapissa tai siivilässä kylmän juoksevan veden alla. Sekoita paistinpannussa öljy, valkosipuli ja mausteet ja kuumenna kiehumispisteeseen. Kypsennä ravut molemmin puolin, tähän menee muutama minuutti. Lisää pannulle yrtit, sekoita ja jaa annokset lautasille. Tarjoile rapeakuorisen tuoreen leivän kera.

 

 

FB_IMG_1622367285531.jpg

PATALEIPÄ

2 kpl

 

50 g hiivaa

5 dl lämmintä vettä

1 1/2 tl suolaa

2 rkl siirappia

10-12 dl sämpyläjauhoja

 

 

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, siirappi ja 8 dl jauhoja ja vaivaa ainekset sekaisin. Lisää loput jauhot desi kerrallaan, ettei taikinasta tule liian kovaa. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.

Laita padat tyhjään uuniin ja uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Kumoa kohonnut taikina jauhetulle pöydälle ja vaivaa kimmoisaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile siitä pyöreät leivät. Anna leipien kohota liinan alla uunin lämpenemisen ajan.

Kun uuni on 225 asteinen, ota pata pois uunista ja nosta kohonneet leivät pataan. Pataa ei tarvitse voidella. Nosta kansi päälle ja pata uuniin.

30 minuutin kuluttua poista kansi, jotta leivän pinta saa väriä. Anna paistua ilman kantta 15 minuuttia.

Kumoa leipä padasta heti, kun otat sen uunista, muuten se jää helposti kiinni pataan. Anna jäähtyä ritilän päällä ennen leikkaamista.

 

Viinilasillinen: Setencostas Sparkling Branco Bruto 2019