20210508_100733.jpg

VOIKREEMIKAKKU

pohja:

4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

 

 

kostutukseen:

3 1/2 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

 

 

voikreemi kakun väliin:

300 g huoneenlämpöistä pehmeää voita

6 dl tomusokeria

1  1/2 rkl kylmää maitoa

 

 

lisäksi:

appelsiinimarmeladia

 

 

voikreemi kakun kuorrutukseen:

400 g huoneenlämpöistä pehmeää voita

8 dl tomusokeria

2 rkl kylmää maitoa

 

 

 

POHJA: Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahdon joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin.  Kaada taikina kahteen voideltuun vuokaan (halkaisija 20 cm) ja paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia Jos pohja näyttää tummuvan liikaa, laita päälle leivinpaperi. Pohja kannattaa paistaa päivää ennen täyttämistä, niin se ei murene niin paljon leikattaessa.

 

KREEMIN VALMISTUS: Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä tai lämmitä sitä varovasti mikrossa muutama sekuntikerrallaan. Vatkaa voi kuohkeaksi, tähän menee useampi minuutti ja sen näkee selkeästi kun voi kuohkeentuu ja sen väri vaalenee. Lisää tomusokeri desi kerrallaan koko ajan vatkaten (tässä vaiheessa vatkaimen tehoa kannattaa kuitenkin säätää vähän pienemmälle ettet tukehdu tomusokeripilveen). Kun olet lisännyt kaiken tomusokerin, säädä vatkaimen teho taas isommalle ja vatkaa vielä useampi minuutti. Lisää kylmä maito ja jatka vatkaamista edelleen. Jos haluat värjätä kreemin, lisää väriaine vatkauksen loppuvaiheessa. Valmis voikreemi on samettisen pehmeää, vaaleaa  ja kuohkeaa ja eikä se maistu voilta. Kokonaisuudessaan voikreemin vatkaamiseen meni noin kymmenisen minuuttia Kenwoodin yleiskoneella, jossa mulla oli K-vatkain käytössä.

 

Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä. 

Levitä päälle appelsiinimarmeladia.

Levitä hillon päälle puolet kreemistä.

Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä. Levitä päälle appelsiinimarmeladia sekä loput kreemistä.

Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä.

Peitä kelmulla ja anna makujen tasaantua jääkaapissa yön yli.

 
 

Valmista kuorrutuksen voikreemi seuraavana päivänä.

Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja levitä kerros kreemiä kakun päällisosan pinnalle ja pursota reunat kreemillä.

Koristele haluamallasi tavalla.