FB_IMG_1624981778847.jpg

 

RAPARPERIPIIRAKKA

 

pohja:

200 g huoneenlämpöistä voita

1 dl fariinisokeria

1 dl sokeria

3 kananmunaa 

3 dl vehnäjauhoja 

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

 

 

 

pinnalle:

3 isoa raparperinvartta

100 g saksanpähkinöitä, rouhi veitsellä karkeaksi rouheeksi

noin 1 dl fariinisokeria

 

 

 

Kuori ja kuutioi raparperi. 

 

Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan.

 

Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja asettele päälle rapareperipalat. Ripottele pinnalle puolet fariinisokerista, rouhitut saksanpähkinät ja sitten loppu fariinisokeri.

 

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin puolisen tuntia, tarkista kypsyys hammastikulla.