KAKKUPOHJA
6 kananmunaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti vaahdon sekaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jos pohja näyttää tummuvan liikaa, laita päälle leivinpaperi. Pohja kannattaa paistaa päivää ennen täyttämistä, niin se ei murene niin paljon leikattaessa.
KOSTUTUS
6 dl Spriteä
VADELMATÄYTE
3 liivatelehteä
1 1/2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1/2 prk (125 g) maitorahkaa
200 g kotimaisia pakastevadelmia
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
2 rkl kiehuvan kuumaa vettä
MUSTIKKATÄYTE
3 liivatelehteä
1 1/2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1/2 prk (125 g) maitorahkaa
200 g kotimaisia pakastemustikoita
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
2 rkl kiehuvan kuumaa vettä
LISÄKSI
3 pkt vaaleanpunaista vaahtokarkkimassaa
noin 100 g punaisia Deco Meltsejä sulatettuna
hieman valkoista vaahtokarkkimassaa
mustaa geeliväriä
punaista tomuväriä
Tee vadelmatäyte:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita rahka, mustikat sekä sokeri ja vaniljasokeri kermavaahdon joukkoon.
Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
Kaada vadelmatäyte vuokaan kakkupohjan päälle.
Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä.
Tee mustikkatäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita rahka ja mustikat sekä sokeri ja vaniljasokeri kermavaahdon joukkoon.
Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna täytteiden hyytyä yön yli jääkaapissa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.