FB_IMG_1617528052788.jpg

KAKKUPOHJA

6 kananmunaa

2 dl sokeria

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

 

 

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti vaahdon sekaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jos pohja näyttää tummuvan liikaa, laita päälle leivinpaperi. Pohja kannattaa paistaa päivää ennen täyttämistä, niin se ei murene niin paljon leikattaessa.

 

 

 

KOSTUTUS

6 dl Spriteä

 

 

 

VADELMATÄYTE

3 liivatelehteä 

1  1/2 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

1/2 prk (125 g) maitorahkaa 

200 g kotimaisia pakastevadelmia

2 tl vaniljasokeria 

1/2 dl sokeria  

2 rkl kiehuvan kuumaa vettä

 

 

 

MUSTIKKATÄYTE

3 liivatelehteä 

1  1/2 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

1/2 prk (125 g) maitorahkaa 

200 g kotimaisia pakastemustikoita

2 tl vaniljasokeria 

1/2 dl sokeria  

2 rkl kiehuvan kuumaa vettä

 

 

 

LISÄKSI

3 pkt vaaleanpunaista vaahtokarkkimassaa

noin 100 g punaisia Deco Meltsejä sulatettuna

hieman valkoista vaahtokarkkimassaa

 mustaa geeliväriä

punaista tomuväriä

 

 

 

Tee vadelmatäyte:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita rahka, mustikat sekä sokeri ja vaniljasokeri kermavaahdon joukkoon. 

Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.

 

Kaada vadelmatäyte vuokaan kakkupohjan päälle.

Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä. 

 

 

Tee mustikkatäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. 

Sekoita rahka ja mustikat sekä sokeri ja vaniljasokeri kermavaahdon joukkoon.

Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.

 
 
Kaada mustikkatäyte vuokaan kakkupohjan päälle.
 

Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna täytteiden hyytyä yön yli jääkaapissa.

 

Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle.
 
 
 
Leikkaa kakku reunoista muotoonsa.
 
 
Levitä kakun pinnalle ohut kerros kermavaahtoa.
 
Kauli vaaleanpunainen vaahtokarkkimassa muutaman millin paksuiseksi levyksi.
 
Painele kaulittu massa kakun pintaan ja viimeistele kakku.