PIKKU MYY-TÄYTEKAKKU
pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahdon joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (halk. 20 cm) ja paista 175 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna pohjan jäähtyä 5-10 minuuttia vuoassaan ennen kumoamista.Pohja kannattaa paistaa täyttöä edeltävänä päivänä, niin se ei murene niin helposti leikattaessa.
kostutus:
4 dl Spriteä
PASSIONMOUSSE (täytekakun ylempi täytekerros):
3 liivatelehteä
1 1/2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1/2 prk (125 g) mascarponea
1 1/2 dl passionpyreetä
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kiehuvan kuumaa vettä
VADELMAMOUSSE (täytekakun alempi täytekerros):
3 liivatelehteä
1 1/2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1/2 prk (125 g) maitorahkaa
200 g kotimaisia pakastevadelmia
2 tl vaniljasokeria
noin 1/2 dl sokeria
2 rkl kiehuvan kuumaa vettä
koristeluun:
sokerimassalle tai marsipaanille maalattu kakkukuva
6 dl kuohukermaa vaahdotettuna, mausta maun mukaan tomusokerilla
KAKKUKUVA: Kauli marsipaani ohueksi levyksi ja leikkaa siitä kakkuvuokaa muottina käyttäen kakkuvuoan pohjan muotoinen levy. Maalaa siihen pastaväreillä haluamasi kuva. Tämän voit tehdä jo useita päiviä aikaisemmin, niin kakun koristeluvaiheessa säästyy aikaa.
Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä.
Tee passiontäyte:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita mascarpone, passionpyree sekä sokeri ja vaniljasokeri kermavaahdon joukkoon.
Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
Kaada passiontäyte vuokaan kakkupohjan päälle.
Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä.
Tee vadelmatäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita rahka ja sulaneet vadelmat kermavaahdon joukkoon ja lisää sokeria maun mukaan.
Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna täytteiden hyytyä yön yli jääkaapissa.
Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle.
Levitä kakun päälle ohut kerros kermavaahtoa. Aseta päälle marsipaanilevy, jolle on maalattu Pikku Myyn kuva.
Pursota kermavaahto kakun reunoille.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.