20210409_181330.jpg

LUOSTARI-JUUSTOSALAATTI

kahdelle alkupalaksi

 

salaattipeti:

salaattisekoitusta

rucolaa 

pala hunajamelonia 

1/2 granaattiomenan siemenet

 

 

 

kastike salaatille:

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl valkoista balsamicoa

1 rkl juoksevaa hunajaa

1/2 tl suolaa

mustapippuria myllystä

 

 

 

paneroitu juusto:

1/2 pkt Luostari-juustoa

1 kananmuna 

noin 1 dl panko-jauhoja

reilusti rypsiöljyä

 

 

 

Sekoita salaatinkastikkeen ainekset keskenään. Asettele huuhdellut salaatit lautaselle pediksi ja valuta päälle kastike. Ripottele päälle hunajamelonikuutiot ja granaattiomenan siemenet

 

Leikkaa juusto 1 - 2 cm paksuiksi viipaleiksi. Riko kananmuna lautaselle ja vatkaa rakenne rikki.

Kaada toiselle lautaselle pankojauhoja.

 

Kaada pannulle reilusti (noin sentin kerros) rypsiöljyä ja kuumenna se.

Kääntele juustoviipaleet kauttaaltaan ensin kananmunassa ja sitten pankojauhoissa.

Paista kuumassa rasvassa viipaleiden pinta kullanruskeaksi ja nosta viipaleet hetkeksi kaksinkertaisen talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. 

Nosta lämpimät juustoviipaleet salaatin päälle ja tarjoile heti.

 

20210410_093547.jpg

Viinilasillinen: Bellissima Organic Zero Sugar Extra Brut