FB_IMG_1617528117418.jpg

NAUDAN SISÄFILEETÄ AIR FRYERISSA

 

noin 600 g naudan sisäfileetä kokonaisena palana

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

voita

 

 

 

Ota liha huoneenlämpöön parisen tuntia ennen kypsennystä.

Mausta fileen pinta suolalla ja mustapippurilla ja paista pinnat kiinni voissa kuumalla pannulla.

Nosta filee Air Fryeriin ja säädä lämpötilaksi 150 astetta. Kypsennä ensin 5 minuuttia ja tarkista fileen sisälämpö. Meidän fileemme oli Air Fryerissa yhteensä noin 10 minuuttia, mutta kypsennysaikaan vaikuttaa fileen paksuus, joten kannattaa muutaman välein tarkistaa fileen sisälämpö, mikäli haluaa lihan jäävän mediumiksi.

Mediumin sisälämpötilan tulee olla 55 astetta. Jos haluat lihasta täysin kypsää, jatka kypsentämistä kunnes lihan sisälämpötila on 63 astetta. Kääri filee kypsennyksen jälkeen vielä folioon vetäytymään noin vartiksi.

 

 

 

RATATOUILLE MAKUNYSTYRÄN TAPAAN

 

oliiviöljyä

2 kpl makea sipuli (kuori ja paloittele reilun kokoisiksi paloiksi)

4 valkosipulin kynttä silputtuna

1 punainen paprika

1 keltainen paprika

1 pieni munakoiso

2 kesäkurpitsaa

200 g miniluumutomaatteja puolitettuina (tai 4 tavallista tomaattia kaltattuna ja paloiteltuna)

1 prk hyvää tomaattimurskaa

2 laakerin lehteä

2 tl kuivattua timjamia

2 tl kuivattua basilikaa

4 tuoretta rosmariininoksaa (nypi ja silppua neulaset)

reilusti mustapippuria myllystä

2 tl hienoa merisuolaa

2 rkl hunajaa

 

 

 

Paloittele kasvikset reilun kokoisiksi paloiksi. Kuullota ensin sipulia ja valkosipulia öljyssä, lisää paprikat ja kuullota hetki. Lisää munakoisopalat ja kuullota hetki. Lisää kesäkurpitsapalat ja kuullota vielä hetki. Lisää loput ainekset ja anna muhia kannen alla, kunnes kaikki ainekset ovat kypsiä (noin 30-45 min). Ripottele lopuksi pinnalle persiljasilppua.

 

 

FB_IMG_1617528114573.jpg

Viinilasillinen: Bear Flag Smooth Red Blend