20210424_165619.jpg

HABANERO-VALKOSIPULIVOI

 

200 g pehmeää voita

6 valkosipulinkynttä puristettuna

1 pienehkö Habanero

1 tl suolaa

 

 

 

Sekoita ainekset keskenään ja kääri leivinpaperin avulla pötköksi. Laita jääkaappiin kovettumaan. Maustevoi säilyy noin viikon ajan jääkaapissa. Jos säilytät pitempään, pakasta voi viipaleina.

 

 

 

KATKARAPUKEITTO

riittää neljälle alkupalaksi

 

2 pienehköä Rosamundaa (yht. 200 g)

1 sipuli

2 isoa valkosipulinkynttä

1 dl kuivaa valkoviiniä

1 dl kuohukermaa

1/2 kpl Koskenlaskija Voimakas

1 dl vettä

1 tl tomaattipyreetä

1/2 rkl Poppamiehen Habanero-kastiketta

2 rkl hummerifondia

1/2 rkl limemehua

1 pss (180 g) pakastekatkarapuja

mustapippuria myllystä

 

 

 

 

lisäksi:

200 g jättikatkarapuja, paista Habanero-valkosipulivoissa

 

 

 

 

 

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori peruna ja kuutioi pieneksi.

Kuullota sipulisilpput pehmeäksi kattilassa. Lisää kattilaan perunat, kerma ja Koskenlaskija. Lisää myös puolisen litraa vettä tomaattipyree, tomaattipyree, Habanerokastike, hummerifondi ja limemehu.

Kun perunat ovat kypsiä, lisää katkaravut ja kiehauta.

Aja keitto sileäksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Paista jättikatkaravut Habanero-valkosipulivoissa ja pyöräytä mausteeksi suolaa ja mustapippuria myllystä. 

Jaa keitto lautasille ja asettele jokaisen annoksen keskelle muutama jättirapu.

 

Tarjoa heti heti hyvän leivän kanssa.

 

Viinilasillinen: Villa Conchi Cava Brut, joka sopi täydellisesti tälle keitolle.