FB_IMG_1617528109181.jpg

PAAHDETTU VALKOSIPULIDIPPI

 

300 g creme fraichea

2 paahdetun valkosipulin kynnet

1 tl suolaa

1 tl sokeria

reilusti mustapippuria myllystä

 

 

 

Leikkaa valkosipuleista "hattu" pois, kääri ne folioon ja paahda 200 asteisessa uunissa (tai grillaa) puolisen tuntia. Voit kypsentää valkosipulit myös Air Fryerissa 200 asteessa 20 minuuttia.

Kynnet kannattaa irrotella kuoristaan lämpiminä. 

Purista kuoritut kynnet valkosipulipuristimella ja sekoita creme fraichen joukkoon. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään puolisen tuntia, mutta halutessasi voit tehdä dippikastikkeen valmiiksi jääkaappiin jo tarjoilua edeltävänä päivänäkin..

 

 

 

GRILLATUT JÄTTIKATKARAVUT

kahdelle alkupalaksi

 

 

400 g raakoja tiikerikatkarapuja (pakaste)

 

marinadi:

1/2 dl oliiviöljyä

1/2 dl tequilaa

1/2 dl agavesiirappia

1 limen raastettu kuori + mehu

1 tl suolaa

1 tl mustapippurirouhetta

1 iso valkosipulinkynsi silputtuna

1 rkl Poppamiehen Habanero-kastiketta

 

 

 

Sekoita marinadin ainekset ja kääntele sulaneet ravut joukkoon, niin että ne ovat kauttaaltaan marinadissa. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Grillaa kypsiksi.

 

FB_IMG_1617528145323.jpg

 

FB_IMG_1617528102433.jpg

Viinilasillinen: Zonin 1821 Prosecco Rosé Brut 2019