FB_IMG_1617528083205.jpg

LASAGNE 

 

broilerkastike:

1 sipuli silputtuna

4 valkosipulin kynttä silputtuna

loraus oliiviöljyä

2 pkt (á 250 g) maustamattomia broilerin fileesuikaleita 

2 dl kuivaa valkoviiniä

3 prk tomaattipyreetä

1 prk tomaattimurskaa (Mutti)

1 kanafondikuutio

1 rkl oreganoa

1 rkl timjamia

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

1 1/2 tl mustapippurirouhetta

1 1/2 tl paprikajauhetta

1/2 tl chilijauhetta

 

 

 

Kuullota sipulisilput öljyssä. Lisää broilersuikaleet ja paista kypsiksi. Lisää valkoviini ja sekoittele pari minuuttia. Lisää loput ainekset ja anna hautua kannen alla noin 45 minuuttia.

 

 

 

maitokastike:

100 g voita

1 dl vehnäjauhoja

1 l täysmaitoa

ripaus muskottipähkinää

valkopippuria

suolaa

 

 

 

Sulata voi kattilassa jossa on tarttumaton pinnoite. Lisää jauhot ja maitoa pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hetki, jotta kastike sakenee. Mausta.

 

 

 

lisäksi:

lasagnelevyjä

2 palaa (á 125 g) parmesan-juustoa raastettuna

 

 

 

Laita aineksia kerroksittain lasagnevuokaan: ensin broilerkastiketta, sitten maitokastiketta, kerros parmesan raastetta ja sitten lasagnelevyjä. Päällimmäiseksi jää kerros molempia kastikkeita ja parmesaania. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 45-60 minuuttia.