20210306_175848.jpg

PIZZAPOHJA

(3 pyöreää pizzaa)

 

50 g hiivaa

3 dl vettä

1 rkl sokeria

2 tl suolaa

1/2 dl oliiviöljyä

6-8 dl 00-pizzajauhoja

 

 

Liuota hiiva kädenlömpöiseen veteen. Lisää taikinaan sokeri, suola ja öljy. Lisää ensin 5 dl jauhoja ja vaivaa ne taikinaan. Lisää loput jauhot desi kerrallaan, ettei taikinasta tulee liian kovaa. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kaada kohonnut taikina leivinpöydälle, vaivaa kimmoisaksi, jaa taikina kolmeen osaan ja muotoile palloiksi. Anna kohota jääkaapissa kelmulla peitettynä vähintään seuraavaan päivään, mutta taikina säilyy kyllä jääkaapissa useammankin päivän.

 

Kun otat taikinapallon jääkaapista, muotoile siitä pyöreä pizzapohja käsin painelemalla keskeltä reunoille päin, jauhoja apuna käyttäen. Pohjasta kannattaa muotoilla mahdollisimman ohut, reunat voi jättää hieman paksummiksi.

 

 

 

TOMAATTIKASTIKE

(riittää noin 3-4:lle pizzalle)

 

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

loraus oliiviöljyä

1 prk (400 g) tomaattimurskaa (Mutti)

1 prk tomaattipyreetä

1 tl suolaa

1 1/2 tl sokeria

1 rkl oreganoa

reilustimustapippuria myllystä

 

 

 

Kuullota valkosipulia hetki öljyssä. Lisää loput ainekset ja anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä noin tunnin verran. Kastikkeen voit valmistaa myös jo muutama päivä etukäteen jääkaappiin odottamaan.

 

 

Tällä kertaa pizzoissa täytteenä tomaattikastiketta, parmesanraastetta, tuoretta mozzarellaa revittynä sekä ilmakuivattua kinkkua. 

Paistoin pizzoja 300 asteisessa uunissa ja aikaa meni noin 5 min/pizza. Paiston jälkeen koristelin pizzat tuoreella basilikalla.