FB_IMG_1616506257396.jpg

PAAHDETTU VALKOSIPULIDIPPI

 

200 g kermaviiliä

100 g majoneesia

2 paahdetun valkosipulin kynnet

1 tl suolaa

1 tl sokeria

mustapippuria myllystä

 

 

 

Leikkaa valkosipuleista "hattu" pois, kääri ne folioon ja paahda 200 asteisessa Air Fryerissa 20 minuuttia. Kynnet kannattaa irrotella kuoristaan lämpiminä. 

Purista kuoritut kynnet valkosipulipuristimella ja sekoita creme fraichen joukkoon. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään puolisen tuntia.

 

 

 

MARINOIDUT AIR FRYER-KASVIKSET

 

3 porkkanaa ohuina viipaleina

1 kesäkurpitsa 

1 makea suippopaprika

puolikas keskikokoinen kukkakaali

2 rkl oliiviöljyä 

 

 

marinadi:

1/2 dl oliiviöljyä 

1/4 dl valkoista balsamicoa

1/4 dl juoksevaa hunajaa

1  1/2 tl suolaa

mustapippuria myllystä

basilikaa silputtuna

 

 

 

Paloittele kasvikset sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Kääntele öljy kasvisten sekaan ja kypsennä Air Fryerissa 200 asteessa 13 minuuttia. 

Sekoita marinadin ainekset keskenään.

Kääntele kasvikset kauttaaltaan marinadissa ja anna maustua huoneenlämmössä sen aikaa kun kypsennät pistaasibroilerit.

Tarjoile heti.

 

 

 

PISTAASIBROILERIA AIR FRYERISSA

 

4 maustamatonta broilerin fileepihviä

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

 

 

leivitykseen:

1 kananmuna

2 dl pistaasirouhetta

2 dl parmesanraastetta

1-2 rkl timjaminlehtiä (niin paljon kuin jaksat nyppiä)

 

 

 

Leikkaa broilerfileet kahteen osaan pitkittäin.

Riko kananmuna lautaselle ja sekoita vispilällä rakenne rikki.

Mittaa toiselle lautaselle pistaasirouhe, parmesanraaste, valkosipuli ja timjami, sekoita huolellisesti.

Pyörittele broilerfileet ensin kananmunassa ja sitten pistaasiseoksessa. 

Kypsennä Air Fryerissa 200 asteessa 10 minuuttia.

 

Viinilasillinen: Tausendhügel Dry Riesling