20210307_192923.jpg

PISTAASI-SUKLAAKAKKU

 

pohja:

100 g Brunberg tummaa (53 %) suklaata

50 g voita

2 kananmunaa

1 dl sokeria

1 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)

1/2 dl tummaa kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

 

 

 

suklaatäyte:

2 kananmunan valkuaista vaahdotettuna

3 kananmunan keltuaista

1/2 dl sokeria

1 prk (250 g) mascarponea

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

250 g Brunberg tummaa (53%) suklaata sulatettuna

 

 

 

pistaasimousse:

4 liivatelehteä + 2 rkl kiehuvan kuumaa Bottega Pistachio-likööriä

1 kananmunan valkuainen vaahdotettuna

2 dl kuohukermaa 

3 rkl tomusokeria

1 prk (250 g) mascarpone-juustoa

1  1/2 dl Bottega Pistachio-likööriä

 

 

 

koristeluun:

kermavaahtoa 

pistaasirouhetta

mansikoita

 

 

 

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.

Sulata voi ja suklaa. Vaahdota kananmunat ja sokeri.  

Sekoita vaahdon joukkoon sulatettu voi-suklaaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10-15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.

 

Valmista suklaatäyte:

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.

Vatkaa kolmannessa kulhossa kerma vaahdoksi. Tässä järjestyksessä tehtynä pärjää yhdellä vatkaimella.

Sekoita mascarpone keltuaisvaahdon joukkoon.

Kääntele sekaan vaahdotettu kerma. Sulata suklaa vesihauteessa tai sulatusteholla mikrossa ja kääntele se täytteen joukkoon.

Kääntele lopuksi varovasti joukkoon valkuaisvaahto. Kaada suklaamousse pohjan päälle vuokaan ja levitä tasaiseksi. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

 

 

Valmista pistaasi-täyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. 

Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota kerma, lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita joukkoon mascarpone ja 1 1/2 dl likööriä. Kuumenna 2 rkl likööriä kiehuvan kuumaksi ja liuota liivatteet siihen.  Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.  

Kääntele valkuaisvaahto varovasti täytteen joukkoon. 

Kaada pistaasi-täyte hyytyneen suklaatäytteen päälle vuokaan, tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

 

Koristele kakku ennen tarjoilua.