20210307_175059.jpg

RANSKALAISET PERUNAT

 

8 reilun kokoista Rosamundaa

2 rkl rypsiöljyä

suolaa maun mukaan

 

 

 

Kuori perunat tai pese ne huolellisesti juuresharjalla. Leikkaa perunat haluamasi kokoisiksi lohkoiksi, liota perunalohkoja kylmässä vedessä 30-60 minuuttia. Nosta perunalohkot kolminkertaisen talouspaperin päälle ja kuivaa ne huolellisesti. Kääntele öljy perunoiden joukkoon ja siirrä perunat Air Fryerin kypsennyskoriin. Kypsennä 180 asteessa ensin 10 minuuttia, hölskyttele koria ja kypsennä taas 10 minuuttia. Hölskyttele taas koria ja kypsennä vielä 10 minuuttia. Mausta kypsät perunat suolalla.

 

 

 

PARSAT

 

250 g parsaa

1-2 rkl voisulaa

suolaa ja mustapippuria myllystä

 

 

 

Halutessasi kuori parsat nupun alapuolelta. Huuhtele ja kuivaa parsat ja mausta voisulalla, suolalla ja mustapippurilla. Kypsennä 180 asteessa noin 5 minuuttia, parsojen paksuudesta riippuen.

 

 

 

SRIRACHALOHI

 

500 g ruodotonta kirjolohifileetä

loraus öljyä

Poppamiehen Sriracharub-mausteseosta

 

 

 

Leikkaa lohifilee viiteen osaan ja mausta pinta Sriracharubilla. Sivele nahkapuoli öljyllä, jottei se tartu kiinni Air Fryeriin. Kypsennä lohipalat nahkapuoli alaspäin 180 asteessa 8 minuuttia.

 

 

 

BEARNAISEKASTIKE

 

6 kananmunan keltuaista

3 salottisipulia

1  1/2 dl valkoviiniä

1  1/2 rkl valkoviinietikkaa

150 g pehmeää voita

1  1/2 tl suolaa

3-4 tl sokeria

ripaus valkopippuria

1  1/2 tl kuivattua rakuunaa

 

 

 

Mittaa valkoviini ja etikka pieneen kattilaan. Kuori salottisipulin, leikkaa ne muutamaan osaan ja lisää kattilaan.

Erottele keltuaiset metallikulhoon.

Keitä valkoviini-etikka-salottiipuliseosta, kunnes puolet nesteestä on jäljellä ja siivilöi seos. 

Tällä välin kuumenna metallikulhon alle sopivassa kattilassa vettä kiehuvan kuumaksi. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki ja nosta keltuaiskulho kiehuvan vesikattilan päälle. Jatka keltuaisten vatkaamista, kunnes keltuaismassa alkaa lämmetä. Älä anna massan kypsyä liikaa, ettei seos muutu rakeiseksi. Lisää sekaan siivilöity viiniseos ohuena nauhana koko ajan reippaasti vatkaten. Kun seos on tasaista, lisää voi sekaan nokare kerrallaan ja vatkaa edelleen reippaasti. Kun kaikki voi on käytetty, mausta kastike rakuunalla, suolalla, sokerilla ja valkopippurilla.