20210317_190920.jpg

HASSELBACKAN PERUNAT

 

9 Rosamundaa

tuoretta timjamia (noin 1 1/2 rkl nypittyjä lehtiä)

3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

100 g voita sulatettuna

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

 

 

pinnalle:

parmesanraastetta 

 

 

Nypi timjaminlehdet ja kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sulata voi ja sekoita joukkoon timjaminlehdet ja valkosipuli.

Kuori perunat ja viipaloi ne siten, että viipaleet jäävät pohjasta kiinni toisiinsa.

Asettele perunat Air Fryerin koriin, sivele pintaan ohuelti valkosipuli-timjamivoisulaa ja pyöräytä pintaan myös suolaa ja mustapippuria myllystä. Kypsennä 180 asteessa ensin 10 minuuttia, sivele pintaan taas ohuelti voisulaa ja kypsennä taas 10 minuuttia. Sivele loppu voisula perunoiden pintaan ja ripottele päälle parmesanraastetta. Kypsennä vielä 10 minuuttia

 

 

20210317_192023.jpg

 

Tällä kertaa Hasselbackan perunat tarjoiltiin herkullisen pataruoan kera, jonka tällä kertaa valmistin peuranlihasta.