20210222_194804.jpg

SUKLAATÄYTEKAKKU

halk. 26 cm

 

pohja:
 

160 g voita 

70 g tummaa (80 %) suklaata

1  1/4 dl rypsiöljyä

2  1/2 dl vettä

200 g kermaviiliä

5 kananmunaa

2 dl sokeria

2 dl fariinisokeria

6  1/4 dl vehnäjauhoja

1  1/4 dl tummaa kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1  1/4 tl soodaa

3/4 tl suolaa

1  1/4 rkl vaniljasokeria

 

 

 

kostutus:

4 dl appelsiinimehua

 

 

 

suklaatäyte:

2 kananmunan keltuaista

1/2 dl sokeria

1 prk (250 g) mascarponea

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

200 g tummaa (80%) suklaata sulatettuna

2 kananmunan valkuaista vaahdotettuna

 

 

 

appelsiinitäyte:

6 liivatelehteä 

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

1 dl kreikkalaista jogurttia

3 appelsiinin raastettu kuori

3 appelsiinia fileinä (noin 3  1/2 dl sosetta)

1 rkl vaniljasokeria 

maun mukaan sokeria  

1/2 dl kiehuvan kuumaa appelsiinimehua

 

 

 

suklaakermavaahto:

8 dl kuohukermaa

200 g tummaa (80 %) suklaata (jos käytät esim. 40 % tummaa suklaata, laita tuplamäärä)

 

 

 

 

Pohja: Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, creme fraiche, sokerit sekä kananmunat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan noin 26 cm vuokaan paista 170 °C noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Laita tarvittaessa vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. Anna jäähtyä.
 
Kakkupohjan ohje löytyy alunperin Suklaapossun-blogista. Kyllä kannatti testata, oli todella hyvä ohje!
 
 

Kuorrutus: Kiehauta kerma ja kaada se paloitellun suklaan päälle kulhoon. Sekoittele aina välillä, kunnes suklaa on sulanut. Kun seos on hieman jäähtynyt, nosta kulho jääkaappiin ja anna jäähtyä yön yli. 

 

Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. 

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä. 

 

 

Valmista suklaatäyte:

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.

Vatkaa kolmannessa kulhossa kerma vaahdoksi. Tässä järjestyksessä tehtynä pärjää yhdellä vatkaimella.

Sekoita mascarpone keltuaisvaahdon joukkoon.

Kääntele sekaan vaahdotettu kerma. Sulata suklaa vesihauteessa tai sulatusteholla mikrossa ja kääntele se täytteen joukkoon.

Kääntele lopuksi varovasti joukkoon valkuaisvaahto.

Levitä puolet täytteestä vuokaan kakkupohjan päälle. 

Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä. 

 

 

Tee appelsiinitäyte:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.

Fileeraa appelsiinit ja soseuta monitoimikoneessa.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna appelsiinimehu esim. kahvikupissa mikrossa.

Sekoita kreikkalainen jogurtti, appelsiinisose ja sokeri kermavaahdon joukkoon.

Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan appelsiinimehuun. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.

Kaada appelsiinitäyte vuokaan kakkupohjan päälle.
 
Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna täytteiden hyytyä yön yli jääkaapissa.

 

Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle.

Vatkaa suklaakerma vaahdoksi ja levitä se kakun pinnalle,

 

Koristele kakku haluamallasi tavalla.