RUNEBERGINTORTUT
12 kpl
200 g voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl jauhettuja joulupipareita
1 dl mantelijauhetta
1 dl korppujauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kuohukermaa
1 rs (230 g) paistonkestävää vadelmamarmeladia (Saarioinen)
koristeluun:
vadelmamarmeladia
sokerikuorrutetta
kostutus:
2 dl punssia
2 dl vettä
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen kerman kanssa.
Laita marmeladi pursotinpussiin, sain yhden rasiallisen juuri riittämään tämän annoksen täyttämiseen ja koristeluun.
Jaa taikina Runebergintorttuvuokiin ja pursota niiden keskelle vadelmamarmeladia. Tasoita pinta lusikalla. Paista 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna jäähtyä ennen kumoamista noin 10 minuuttia.
Mittaa vesi ja punssi lautaselle ja kostuta siihen ensin jäähtyneiden leivonnaisten yläosa, käännä kun kaikki neste on imeytynyt. Pursota koristeeksi vadelmamarmeladia ja sokerikuorrutetta. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Silikonisella sydänmuffinssivuoalla leivonnaisia tulee noin 16 kpl.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.