FB_IMG_1612595905610.jpg

RUNEBERGINTORTUT

12 kpl

 

200 g voita

3 dl sokeria

3 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

1 dl jauhettuja joulupipareita

1 dl mantelijauhetta

1 dl korppujauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl kuohukermaa

1 rs (230 g) paistonkestävää vadelmamarmeladia (Saarioinen)

 

 

koristeluun:

vadelmamarmeladia

sokerikuorrutetta

 

 

kostutus:

2 dl punssia

2 dl vettä

 

 

 

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen kerman kanssa.

Laita marmeladi pursotinpussiin, sain yhden rasiallisen juuri riittämään tämän annoksen täyttämiseen ja koristeluun. 

Jaa taikina Runebergintorttuvuokiin ja pursota niiden keskelle vadelmamarmeladia. Tasoita pinta lusikalla. Paista 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna jäähtyä ennen kumoamista noin 10 minuuttia.

Mittaa vesi ja punssi lautaselle ja kostuta siihen ensin jäähtyneiden leivonnaisten yläosa, käännä kun kaikki neste on imeytynyt. Pursota koristeeksi vadelmamarmeladia ja sokerikuorrutetta. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

 

FB_IMG_1612595901998.jpg

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%203.2.2015%20

Silikonisella sydänmuffinssivuoalla leivonnaisia tulee noin 16 kpl.