20210226_222419.jpg

OMENAINEN BBQ-KASTIKE

 

1 sipuli silputtuna

5 valkosipulinkynttä silputtuna

nokare voita

4 Granny Smith-omenaa

2 tlk (á 0,33 l) kuivaa omenasiideriä

2 rkl omenaviinietikkaa

1/2 dl fariinisokeria

1/2 dl juoksevaa hunajaa

1 tl suolaa

1 tl mustapippurirouhetta

1 tl korianterijauhetta

1 tl juustokuminaa

1 tl Poppamiehen Jalosavua

1 maustemitta cayennepippuria

1 tl savustettua paprikajauhetta

1 rkl Poppamiehen Habanero-kastiketta

1-2 tl Poppamiehen jalosavua

1/2 dl Calvados

 

 

Kuullota sipulisilppuja voissa, kunnes ne vähän pehmenevät. Mittaa loput ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 60 minuuttia. Soseuta kastike sauvasekoittimella. 

 

 

 

PULLED CHICKEN

 

1 maustamaton uunikana (noin 1,5 kg), anna maustua suolaliemessä yön yli

1/2 annosta omenaista BBQ-kastiketta

 

 

 

suolaliemi:

2 l vettä

100 g hienoa merisuolaa

 

 

 

Valmista ensin suolaliemi: 

Kiehauta pari desiä vettä ja liuota siihen suola. Lisää loppu vesi. 

Upota lihapala suolaveteen ja anna maustua jääkaapissa vuorokausi.

 

Seuraavana päivänä ota liha pois suolavedestä ja hiero omenaista BBQ-kastiketta kanan pintaan. Anna maustua huoneenlämmössä vähintään pari tuntia.

Kypsennä kanaa kannellisessa padassa 150 asteisessa uunissa noin 4 tuntia, kunnes liha on niin mureaa ja ylikypsää että se hajoaa jo tuimasta katseesta. Riivi lihat haarukan ja veitsen avulla. Kääntele loppu kastike riivityn lihan sekaan. 

 

 

 

PIKKELÖITY PUNASIPULI

 

2 punasipulia ohuina renkaita

 

marinadi:

1/2 dl punaviinietikkaa

2 rkl rypsiöljyä

3-4 rkl fariinisokeria

1/2 tl suolaa

mustapippuria myllystä

 

 

Sekoita marinadin ainekset kannellisessa kulhossa. Kääntele sekaan punasipulirenkaat. Laita kansi tiukasti kiinni ja ravista kulhoa jotta sipulirenkaat ovat kauttaaltaan marinadissa. Anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia, mielellään yön yli.

 

 

 

COLESLAW

 

500 g valkokaalia suikaloituna

3 isoa porkkanaa raastettuna

1 Granny Smith-omena ohuina suikaleina

2 prk (á 150 g) creme fraiche

75 g (3/4 dl) majoneesia

1 rkl sitruunamehua

5 tl sokeria

1  1/2 tl suolaa

mustapippuria myllystä

 

 

Sekoita ainekset keskenään, maista ja lisää mausteita jos tarve vaatii. Anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään tunnin, mielellään kauemminkin. Itse valmistin salaatin jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

 

 

 

PITALEIVÄT

8 kpl

 

3 dl lämmintä vettä

50 g hiivaa

1/2 tl suolaa

noin 5-6 dl vehnäjauhoja

 

 

Vaivaa ainekset monitoimikoneella ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi (n. 30-60 min). Jaa taikina 8 osaan, pyöritä palloiksi ja kauli noin 1 cm paksuisiksi lätyiksi. Leipiä ei kohoteta enää tässä vaiheessa vaan ne laitetaan samantien 300 asteiseen uuniin ja paistetaan muutama minuutti, kunnes ne ovat kohonneet ja saaneet kauniin värin.

 

Viinilasillinen: Black Label Riesling 2019