PEURA-STROGANOFF MAKUNYSTYRÄN TAPAAN
1 sipuli silputtuna
3 valkosipulinkynttä silputtuna
nokare voita
500 g peuranpaistia
1 dl kuivaa valkoviiniä
3 rkl yhden tähden jallua
1 prk (70 g) tomaattipyreetä
1 rkl jallusinappia
3 dl vettä
1 Fond du Chef Rich Beef-fondikuutio
1 dl etikkakurkkukuutioita
1 1/2 tl mustapippurirouhetta
1 tl suolaa
1 prk (120 g) smetanaa
Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi. Ruskista lihasuikaleet voissa ja siirrä lautaselle odottamaan. Kuullota sipulisilppuja voissa, kunnes ne hiukan pehmenevät ja lisää sitten lihasuikaleet takaisin pannulle.
Lisää pannulle valkoviini ja jallu ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää tomaattipyree, sinappi, vesi, fondikuutio, kurkkukuutiot, mustapippuri ja suola. Anna kiehua ainakin tunnin verran, kunnes liha on kypsää ja mureaa.
Käännä levy pois päältä, sekoita kastikkeen joukkoon smetana ja tarjoile stroganoff perunamuusin kera.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.