PASTITSIO MAKUNYSTYRÄN TAPAAN
jauhelihakastike:
1 sipuli silputtuna
4 valkosipulin kynttä silputtuna
loraus oliiviöljyä
500 g karitsan jauhelihaa
3 prk tomaattipyreetä
1 prk tomaattimurskaa (Mutti)
1 tumma fondikuutio
1 rkl timjamia
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 1/2 tl mustapippurirouhetta
1 1/2 tl paprikajauhetta
maitokastike:
50 g voita
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 l täysmaitoa
ripaus muskottipähkinää
valkopippuria
suolaa
lisäksi:
500 g putkipastaa (Rigatoni), keitä pakkauksen ohjeen mukaan
2 palaa (á 125 g) parmesaania raastettuna
JAUHELIHAKASTIKE: Kuullota sipulisilput öljyssä. Lisää jauheliha ja paista. Lisää punaviini ja sekoittele pari minuuttia. Lisää loput ainekset ja anna hautua kannen alla noin 45 minuuttia.
MAITOKASTIKE: Sulata voi kattilassa jossa on tarttumaton pinnoite. Lisää jauhot ja maitoa pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hetki, jotta kastike sakenee. Mausta ja sekoita joukkoon puolen parmesanraasteesta.
Sekoita puolet jauhelihakastikkeesta ja noin 1 dl maitokastiketta pastan joukkoon. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja tasoittele pinta. Levitä päälle loppu jauhelihakastike ja sen päälle loppu maitokastike. Ripottele pinnalle loppu parmesanraaste.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin puolisen tuntia, kunnes pinta on saanut väriä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.