FB_IMG_1612595888205.jpg

PASTITSIO MAKUNYSTYRÄN TAPAAN

 

jauhelihakastike:

1 sipuli silputtuna

4 valkosipulin kynttä silputtuna

loraus oliiviöljyä

500 g karitsan jauhelihaa

2 dl täyteläistä punaviiniä

3 prk tomaattipyreetä

1 prk tomaattimurskaa (Mutti)

1 tumma fondikuutio

1 rkl timjamia

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

1 1/2 tl mustapippurirouhetta

1 1/2 tl paprikajauhetta

 

 

 

maitokastike:

50 g voita

1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 l täysmaitoa

ripaus muskottipähkinää

valkopippuria

suolaa

 

 

 

lisäksi: 

500 g putkipastaa (Rigatoni), keitä pakkauksen ohjeen mukaan

2 palaa (á 125 g) parmesaania raastettuna

 

 

 

JAUHELIHAKASTIKE: Kuullota sipulisilput öljyssä. Lisää jauheliha ja paista. Lisää punaviini ja sekoittele pari minuuttia. Lisää loput ainekset ja anna hautua kannen alla noin 45 minuuttia.

 

MAITOKASTIKE: Sulata voi kattilassa jossa on tarttumaton pinnoite. Lisää jauhot ja maitoa pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hetki, jotta kastike sakenee. Mausta ja sekoita joukkoon puolen parmesanraasteesta.

 

Sekoita puolet jauhelihakastikkeesta ja noin 1 dl maitokastiketta pastan joukkoon. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja tasoittele pinta. Levitä päälle loppu jauhelihakastike ja sen päälle loppu maitokastike. Ripottele pinnalle loppu parmesanraaste. 

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin puolisen tuntia, kunnes pinta on saanut väriä.