20210222_181814.jpg

SHERRY-PUNAVIINILIEMESSÄ HAUDUTETTUJA NAUDANPOSKIA

 

2  1/2 kg naudanposkia

hiutalesuolaa

mustapippuria myllystä 

oliiviöljyä

voita

5 porkkanaa 

2 palsternakkaa

2 isoa punasipulia 

12 valkosipulin kynttä 

1 dl muscovadosiirappia 

3 tummaa fondikuutiota

4 dl Demi Glace 

5 laakerinlehteä 

2 rkl mustapippurirouhetta 

5 dl puolikuivaa sherryä 

5 dl täyteläistä punaviiniä 

1 ruukku tuoretta timjamia

5 oksaa tuoretta rosmariinia 

 

 

siivilöidyn liemen suurustukseen:

5 rkl vehnäjauhoja 

tilkka kylmää vettä

 

 

Ota lihat hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Mausta lihapalat kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna paistinpannu ja laita siihen nokare voita ja loraus öljyä. Ruskista lihapalat molemmin puolin ja siirrä pataan.

 

Kuori ja viipaloi porkkanat ja palsternakka. Kuori ja paloittele sipulit. Kuori ja viipaloi myös valkosipulin kynnet. Paista kasviksia voi-öljyseoksessa, kunnes ne hieman pehmenevät ja siirrä ne pataan lihojen päälle. Lisää pataan myös Demi Glace, fondikuutiot, laakerinlehdet, mausteet, sherry, punaviini ja tuoreet yrtit.

 

Laita kansi päälle ja nosta pata 125 asteiseen uuniin yön yli (noin 7-8 tunniksi). 

Kun liha on niin kypsää että se hajoaa haarukalla kevyesti painelemalla, nosta lihat varovasti pois padasta lautaselle. Siivilöi liemi puhtaaseen kattilaan. Sekoita vehnäjauhot vesitilkkaan ja sekoita suurus siivilöidyn liemen joukkoon, anna kiehua miedolla lämmöllä puolisen tuntia ja tarjoile esim. perunamuusin kera.