FB_IMG_1611425427145.jpg

PAISTETUT NUUDELIT, KANAA JA KASVIKSIA

 

200 g munanuudeleita (Santa Maria)

 

400 g maustamattomia broilerfileitä 

 

marinadi broilerille:

1 rkl maizenaa

1/4 tl ruokasoodaa

3 rkl makeaa soijaa (Ketjap Manis)

1 rkl riisiviinietikkaa

 

 

 

lisäksi:

seesamiöljyä + rypsiöljyä

2 porkkanaa, leikkaa ohuiksi tikuiksi

1/2 pkt broccolinia

1 punainen makea suippopaprika, leikkaa ohuiksi suikaleiksi

4 valkosipulinkynttä hienonnettuna

nippu kevätsipulia

1 kesäkurpitsa

 

 

maustekastike:

2 rkl makeaa soijaa (Ketjap Manis)

1 rkl riisiviinietikkaa

1/2 plo (á200 ml) osterikastiketta

1 rkl ruokosokeria

1 rkl inkivääritahnaa

1 rkl Poppamiehen Habanerokastiketta

mustapippuria myllystä

 

 

Leikkaa broilerfileet sopivan kokoisiksi suupaloiksi.

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kääntele broilerpalat sekaan. Anna marinoitua huoneenlämmössä puolisen tuntia.

 

Sekoita maustekastikkeen ainekset keskenään.

 

Leikkaa paprika ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Leikkaa broccolinit ja kesäkurpitsa sopivankokoisiksi suupaloiksi ja silppua kevätsipuli.

Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna valmiiksi.

Laita nuudelit kiehuvaan veteen ja keitä 5 minuuttia. Valuta nuudelit siivilässä ja huuhtele kylmällä vedellä.

 

Kuumenna öljyt wok-pannulla, paista broilerpalat öljyssä ja siirrä lautaselle odottamaan.

 

Lisää loraus kumpaakin öljyä pannulle ja paista paprikaa, porkkanaa, broccolinia koko ajan sekoitellen muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli, kevätsipuli ja kesäkurpitsa ja kuullota vielä hetki koko ajan sekoitellen. Lisää pannule kanat, nuudelit ja maustekastike ja kääntele huolellisesti sekaisin. Tarjoile heti.

 

FB_IMG_1611425421388.jpg

Viinilasillinen: Black Label Riesling

 

 

FB_IMG_1612595878888.jpg

Testasin samaa ruokaa vaihtamalla broilerin naudan ulkofileeseen, toimii! Lisukkeena Kevätkääryleitä ja Sweet Chili-kastiketta. Tällä kertaa palanpainikkeena La Miranda Organic, joka sopi erinomaisesti tälle ruoalle.