PAISTETUT NUUDELIT, KANAA JA KASVIKSIA
200 g munanuudeleita (Santa Maria)
400 g maustamattomia broilerfileitä
marinadi broilerille:
1 rkl maizenaa
1/4 tl ruokasoodaa
3 rkl makeaa soijaa (Ketjap Manis)
1 rkl riisiviinietikkaa
lisäksi:
seesamiöljyä + rypsiöljyä
2 porkkanaa, leikkaa ohuiksi tikuiksi
1/2 pkt broccolinia
1 punainen makea suippopaprika, leikkaa ohuiksi suikaleiksi
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
nippu kevätsipulia
1 kesäkurpitsa
maustekastike:
2 rkl makeaa soijaa (Ketjap Manis)
1 rkl riisiviinietikkaa
1/2 plo (á200 ml) osterikastiketta
1 rkl ruokosokeria
1 rkl inkivääritahnaa
1 rkl Poppamiehen Habanerokastiketta
mustapippuria myllystä
Leikkaa broilerfileet sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kääntele broilerpalat sekaan. Anna marinoitua huoneenlämmössä puolisen tuntia.
Sekoita maustekastikkeen ainekset keskenään.
Leikkaa paprika ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Leikkaa broccolinit ja kesäkurpitsa sopivankokoisiksi suupaloiksi ja silppua kevätsipuli.
Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna valmiiksi.
Laita nuudelit kiehuvaan veteen ja keitä 5 minuuttia. Valuta nuudelit siivilässä ja huuhtele kylmällä vedellä.
Kuumenna öljyt wok-pannulla, paista broilerpalat öljyssä ja siirrä lautaselle odottamaan.
Lisää loraus kumpaakin öljyä pannulle ja paista paprikaa, porkkanaa, broccolinia koko ajan sekoitellen muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli, kevätsipuli ja kesäkurpitsa ja kuullota vielä hetki koko ajan sekoitellen. Lisää pannule kanat, nuudelit ja maustekastike ja kääntele huolellisesti sekaisin. Tarjoile heti.
Viinilasillinen: Black Label Riesling
Testasin samaa ruokaa vaihtamalla broilerin naudan ulkofileeseen, toimii! Lisukkeena Kevätkääryleitä ja Sweet Chili-kastiketta. Tällä kertaa palanpainikkeena La Miranda Organic, joka sopi erinomaisesti tälle ruoalle.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.