FB_IMG_1611425430284.jpg

KEVÄTKÄÄRYLEET KASVISTÄYTTEELLÄ

noin 20 kpl

 

1 pkt filotaikinaa

noin 1  1/2 l öljyä uppopaistamiseen 

1 kananmunan valkuainen

 

 

täyte:

1 pkt (100 g) lasinuudeleita

seesamiöljyä

1 punainen makea suippopaprika, leikkaa veitsellä pieneksi silpuksi

3 porkkanaa karkeaksi raastettuna

nippu kevätsipulia (halkaise ja hienonna pieneksi silpuksi)

3 valkosipulikynttä hienonnettuna

1  1/2 tl inkivääritahnaa

2 rkl riisiviinietikkaa

2 rkl makeaa Ketjap Manis-soijakastiketta

2 rkl kalakastiketta

1  1/2 tl ruokosokeria

reilusti mustapippuria myllystä

1/2 - 1 rkl Poppamiehen Habanerokastiketta

 

 

 

tarjoiluun:

makeaa chilikastiketta

 

 

 

Hienonna kasvikset veitsellä pieneksi silpuksi, porkkanat voi raastaa karkealla raastinterällä.

Kaada nuudelien päälle kiehuvaa vettä ja anna hautua 5 minuuttia. Valuta nuudelit siivilässä ja huuhtele kylmällä vedellä.

Kuumenna seesamiöljy wok-pannulla ja wokkaa kasvissilppua noin minuutin ajan. Lisää mausteet ja kiehauta. Sekoita valutetut nuudelit kasvisseoksen joukkoon.

Leikkaa filotaikina-arkkirulla kahtia. Kääri toinen puoli tiiviisti kelmuun odottamaan.

Laita pari lusikallista täytettä filolevylle (kapeampaan päähän). Rullaa ensin taikinalevyn alareuna tiiviisti täytteen ympärille. Taita sitten päädyt keskelle ja kieritä tiiviiksi rullaksi. Voitele taikinalevyn viimeinen sivu kananmunan valkuaisella ja painele kevätkääryle kiinni.

Uppopaista kevätkääryleet kuumassa öljyssä kullanruskeiksi. Nostele kypsät kääryleet kaksinkertaisen talouspaperin päälle lautaselle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy paperiin. Tarjoile kevätkääryleet esim. makean chilikastikkeen kera.