FB_IMG_1611425432975.jpg

KAHDEN LOHEN KEITTO

 

8 kiinteää perunaa (Nicola)

1 pieni lanttu

1 palsternakka

3 porkkanaa

2 kalafondikuutiota

vettä 

1 sitruunan raastettu kuori + mehu 

suolaa ja mustapippurirouhetta maun mukaan

500 g ruodotonta ja nahatonta kirjolohifileetä kuutioituna

150 g kylmäsavulohiviipaleita kuutioituna

1 pkt Koskenlaskija Voimakas

3 dl kuohukermaa

3 kevätsipulia silputtuna

reilusti tuoretta tilliä

 

 

 

Kuori ja lohko perunat, lanttu, palsternakka ja porkkanat, laita ne kattilaan ja vettä sen verran että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisää fondikuutiot, sitruunankuoriraaste, sitruunamehu, suolaa ja mustapippuria. Keitä juurekset lähes kypsäksi ja lisää sitten kalat, kerma ja sulatejuusto. Keitä vielä, kunnes kala on kypsää. Lisää lopuksi silputut kevätsipuli ja tilli.