20210228_165128.jpg

FRITEERATTUA KANAA JA JÄTTIKATKARAPUJA

 

2 broilerin rintafileetä (tai 4-5 ohutleikettä)

300 g jättikatkarapuja

 

 

friteeraustaikina:

2 dl vehnäjauhoja

1 dl  maissiauhoja

1 rkl leivinjauhetta

2 tl suolaa

reilusti mustapippuria myllystä

2 dl vettä

1  1/2 rkl rypsiöljyä

 

 

paistamiseen:

1 - 1  1/2 l öljyä

 

 

tarjoiluun:

makeaa chilikastiketta

 

 

 

Sekoita taikinan kuivat ainekset keskenään kulhossa. Lisää vesi ja öljy ja sekoita vispilällä kunnes taikina on tasaista. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä puolisen tuntia.

Leikkaa fileet sopivan kokoisiksi suupaloiksi. 

Kuumenna öljy. Dippaa ravut ja broilerpalat friteeraustaikinassa ja kypsennä ne kuumassa öljyssä muutamassa erässä. Nostele kypsät ravut ja broilerit öljystä lautaselle kaksinkertaisen talouspaperin päälle, niin ylimääräinen öljy imeytyy paperiin. Tarjoile broilerin esim. makean chilikastikkeen kera.

 

Lautasella myös Szhechuankanaa ja basmatiriisiä.

 

Viinilasillinen: Green Leaf Organic Riesling 2019