20210306_185339.jpg

CRÈME BRÛLÉE

8 annosta

 

4 dl kuohukermaa

1/2 dl kevytmaitoa

1/2 dl sokeria

2 maustemittaa vaniljajauhetta

6 kananmunan keltuaista

1/2 dl sokeria

 

 

pinnalle juuri ennen tarjoilua:

ruokosokeria

 

 


Kaada kuohukerma, maito, vaniljajauhe ja 1/2 dl sokeria kattilaan. Kiehauta seos samalla sekoittaen.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Kaada kermaseos hitaasti ketuaisseoksen sekaan samalla rauhallisesti sekoittaen. Kaada massa uuninkestäviin vuokiin ja aseta ne uuninpellille vesihauteeseen. 
Nosta pelti vuokineen 150 asteiseen uuniin ja kypsennä noin 40 minuuttia tai kunnes vanukkaat ovat hyytyneet.  Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi, peitä vuoat kelmulla ja nosta valmiit vanukkaat jääkaappiin jäähtymään vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Juuri ennen tarjoilua ripottele vanukkaiden pinnalle ruokosokeria ja paahda pinta kaasupolttimella rapeaksi.

 

 

 

MARINOIDUT MANSIKAT

 

1 litra tuoreita mansikoita 

 

marinadi:

3 rkl appelsiinilikööriä (Cointreau)

1/2 dl tomusokeria

1 limen raastettu kuori + mehu

 

 

Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Perkaa ja paloittele mansikat ja kääntele ne marinadin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia. Tarjoa esim. Crème Brûléen kera.

 

VINKKI! Mansikoiden sijasta voit käyttää esim. appelsiinia. Leikkaa appelsiinit "fileiksi" ja leikkaa ne muutamaan osaan. Tämä marinadi sopii erinomaisesti myös tuoreelle mangolle.