TEXMEX-VOILEIPÄKAKKU
halk. 24 cm
pohja:
50 g hiivaa
4 1/4 dl vettä
3/4 tl suolaa
1 3/4 rkl sokeria
3/4 dl rypsiöljyä
noin 9 dl sämpyläjauhoja
kostutus:
2 kanafondikuutiota
8 dl vettä
täyte:
1/2 prk Koskenlaskija Ruoka Cheddar
2 dl Tex Mex-salsaa
1 makea punainen suippopaprika pieneksi silputtuna
1 pkt (200 g) Vuolu-broileria (Fajita), silppua pieneksi veitsellä
kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 prk Koskenlaskija Ruoka Cheddar
koristeluun:
chilejä (Jamaican Bell)
viikunoita
ohuen ohutta broilerleikkelettä
ananaskirsikoita
herneenversoa
Vaivaa taikina monitoimikoneella ja anna kohota liinan alla noin 45-60 minuuttia. Kumoa taikina ja vaivaa se kimmoisaksi, kaada voideltuun kakkuvuokaan (halkaisija 24 cm) nousemaan. Peitä liinalla ja anna kohota noin 45-60 minuuttia. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä liinalla peitettynä.
Sekoita täytteen ainekset keskenään.
Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun.
Kiehauta vesi ja liuota siihen fondikuutiot. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta.
Levitä päälle puolet täytteestä, nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta. Levitä päälle loput täytteestä.
Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta se sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta. Peitä kelmulla ja anna makujen tasaantua yön yli jääkaapissa.
Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle.
Sekoita Koskenlaskija Cheddar ja tuorejuusto keskenään, levitä seos kakun pintaan ja koristele kakku.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.