FB_IMG_1602037911883.jpg

SHEPHERD'S PIE 

 

jauhelihakastike:

1 sipuli silputtuna

4 valkosipulin kynttä silputtuna

loraus oliiviöljyä

500 g peuran jauhelihaa

2 dl täyteläistä punaviiniä

3 prk tomaattipyreetä

1 prk tomaattimurskaa (Mutti)

2 rkl riistafondia

1 rkl timjamia

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

1 1/2 tl mustapippurirouhetta

1 1/2 tl paprikajauhetta

 

 

 

Kuullota sipulisilput öljyssä. Lisää jauheliha ja paista. Lisää punaviini ja sekoittele pari minuuttia. Lisää loput ainekset ja anna hautua kannen alla noin 45 minuuttia.

 

 

 

perunasose:

10 jauhoista perunaa (Rosamunda)

noin 100 g voita

noin 3 dl täysmaitoa

suolaa

 

 

 

Kuori ja lohko perunat. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.  Soseuta ja lisää voi. Lisää maitoa sen verran että saat sopivan paksun (pursotettavan) massan. Mausta suolalla maun mukaan. 

Kaada kastike voideltuun uunivuokaan ja levitä/pursota päälle perunasose. 

Kypsennä 200 asteisessa uunissa 30-45 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.