FB_IMG_1601735872817.jpg

 

KÄÄRETORTTU

 

kääretorttupohja:

4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

3/4 dl vehnäjauhoja

3/4 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

 

 

täyte:

puolukkahyytelöä

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

130 g sulatettua valkosuklaata

 

 

 

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperille, johon olet ripotellut sokeria. 

Anna pohjan jäähtyä hetki ja levitä sitten puolukkahyytelö tasaisesti pohjan päälle.

Sulata valkosuklaa mikrossa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi välillä sekoitellen.

Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon sulatettu valkosuklaa. Levitä seos puolukkahyytelön päälle. Rullaa ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti.