KÄÄRETORTTU
kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte:
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
130 g sulatettua valkosuklaata
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperille, johon olet ripotellut sokeria.
Anna pohjan jäähtyä hetki ja levitä sitten puolukkahyytelö tasaisesti pohjan päälle.
Sulata valkosuklaa mikrossa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi välillä sekoitellen.
Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon sulatettu valkosuklaa. Levitä seos puolukkahyytelön päälle. Rullaa ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.