FB_IMG_1601735876560.jpg

 

PORO-RULLAVOILEIPÄKAKKU

 

12 viipaletta ruispaahtoleipää

 

 

kostutus:

2 dl vettä 

1 lihafondikuutio

 

 

 

täyte:

1 prk (200 g) savuporo-tuorejuustoa

75 g creme fraichea

2 pkt (á 60 g) savuporoleikkelettä

2 rkl tuoreita timjamin lehtiä (niin paljon kuin jaksat nyppiä)

2 rkl pieneksi silputtua punasipulia

reilusti mustapippuria myllystä 

 

 

 

kuorrutus:

200 g savuporo-tuorejuustoa

 

 

 

koristeluun:

savuporoleikkelettä

leipäjuustoa

karpaloita

timjamia

 

 

 

Leikkaa leipäviipaleista reunat ja lado viipaleet kelmun päälle 4 vierekkäin ja 3 peräkkäin. Kostuta lihaliemellä.

 

Soseuta savuporoleikkele, tuorejuuston ja cremefraichen kanssa monitoimikoneessa. Lisää joukkoon loput täytteen ainekset  ja sekoita lusikalla. Levitä täyte kostutettujen leipäviipaleiden päälle. Kääri kelmun avulla tiiviiksi rullaksi. Painele kelmu tiiviisti rullan pintaan ja kääri rulla vielä folioon. Anna makujen tasaantua jääkaapissa yön yli.

 

Seuraavana päivänä poista kelmut ja siirrä kakku tarjoilulautaselle.

 

Notkista tuorejuusto kulhossa. Levitä tuorejuusto kakun pintaan ja koristele kakku.