PORO-RULLAVOILEIPÄKAKKU
12 viipaletta ruispaahtoleipää
kostutus:
2 dl vettä
1 lihafondikuutio
täyte:
1 prk (200 g) savuporo-tuorejuustoa
75 g creme fraichea
2 pkt (á 60 g) savuporoleikkelettä
2 rkl tuoreita timjamin lehtiä (niin paljon kuin jaksat nyppiä)
2 rkl pieneksi silputtua punasipulia
reilusti mustapippuria myllystä
kuorrutus:
200 g savuporo-tuorejuustoa
koristeluun:
savuporoleikkelettä
leipäjuustoa
karpaloita
timjamia
Leikkaa leipäviipaleista reunat ja lado viipaleet kelmun päälle 4 vierekkäin ja 3 peräkkäin. Kostuta lihaliemellä.
Soseuta savuporoleikkele, tuorejuuston ja cremefraichen kanssa monitoimikoneessa. Lisää joukkoon loput täytteen ainekset ja sekoita lusikalla. Levitä täyte kostutettujen leipäviipaleiden päälle. Kääri kelmun avulla tiiviiksi rullaksi. Painele kelmu tiiviisti rullan pintaan ja kääri rulla vielä folioon. Anna makujen tasaantua jääkaapissa yön yli.
Seuraavana päivänä poista kelmut ja siirrä kakku tarjoilulautaselle.
Notkista tuorejuusto kulhossa. Levitä tuorejuusto kakun pintaan ja koristele kakku.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.