FB_IMG_1603866003545.jpg

PERUNA-PORKKANASÄMPYLÄT

12 kpl

 

50 g hiivaa

4 dl perunamuusia

2 dl täysmaitoa 

1  1/2 tl suolaa 

2 rkl siirappia 

3 dl ruisjauhoja

1/2 dl rypsiöljyä 

3 dl porkkanaraastetta

noin 5-6 dl vehnäjauhoja 

 

 

 

Sekoita maito perunamuusin joukkoon kierrevarkaimella Lämmitä seos kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon suola, siirappi, ruisjauhot, öljy ja porkkanaraaste. Lisää 4 dl vehnäjauhoja. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja lisää loput jauhot desi kerrallaan, ettei taikinasta tule liian kovaa. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.

Kumoa kohonnut taikina jauhetulle pöydälle ja vaivaa se kimmoisaksi. Jaa taikina 12 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.

Paista sämpylät 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.

 

FB_IMG_1603866006567.jpg