FB_IMG_1602602222269.jpg

MANSIKKA-SUKLAATÄYTEKAKKU

26 cm vuokaan
 
 

pohja:

160 g voita 

70 g tummaa (80 %) suklaata

1  1/4 dl rypsiöljyä

2  1/2 dl vettä

200 g kermaviiliä

5 kananmunaa

2 dl sokeria

2 dl fariinisokeria

6  1/4 dl vehnäjauhoja

1  1/4 dl tummaa kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1  1/4 tl soodaa

3/4 tl suolaa

1  1/4 rkl vaniljasokeria

 
 

 

 

kostutus:

2  1/2 dl maitoa

1 rkl vaniljasokeria 

 

 

 

suklaatäyte:

2 kananmunan keltuaista

1/2 dl sokeria

1 prk (250 g) mascarponea

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

200 g tummaa (80%) suklaata sulatettuna

2 kananmunan valkuaista vaahdotettuna

 

 

 

mansikkatäyte:

5 liivatelehteä 

1  1/2 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

1/2 prk (125 g) maitorahkaa 

3 dl mansikkasosetta 

3 tl vaniljasokeria 

3/4 dl sokeria  

3 rkl mansikkamehua

 

 

 

koristeluun:

9 dl kuohukermaa vaahdotettuna + tomusokeria maun mukaan

 

 

 

 

Pohja: Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, creme fraiche, sokerit sekä kananmunat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan noin 26 cm vuokaan paista 170 °C noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Laita tarvittaessa vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. Anna jäähtyä.
 
Kakkupohjan ohje löytyy alunperin Suklaapossun-blogista. Kyllä kannatti testata, oli todella hyvä ohje!
 

 

Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä. 

 

Valmista suklaatäyte: 

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.

Vatkaa kolmannessa kulhossa kerma vaahdoksi. Tässä järjestyksessä tehtynä pärjää yhdellä vatkaimella.

Sekoita mascarpone keltuaisvaahdon joukkoon.

Kääntele sekaan vaahdotettu kerma. Sulata suklaa vesihauteessa tai sulatusteholla mikrossa ja kääntele se täytteen joukkoon.

Kääntele lopuksi varovasti joukkoon valkuaisvaahto. Kaada suklaamousse pohjan päälle vuokaan ja levitä tasaiseksi.

 

Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä.

 
 

Tee mansikkatäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna mansikkamehu esim. kahvikupissa mikrossa.

Sekoita rahka, mansikkasose ja sokeri kermavaahdon joukkoon.

Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan mansikkamehuun. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.

Kaada mansikkatäyte vuokaan kakkupohjan päälle.
 
Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna täytteiden hyytyä yön yli jääkaapissa.
 
 
 

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta maun mukaan tomusokerilla.

Kumoa kakku tarjoiluvadille. Levitä pääliosaan ohut kerros kermavaahtoa, reunoille ei tarvitse. 

Pursota reunoille kermavaahtoa ja koristele kakku tuoreilla kukilla.