FB_IMG_1599934976054.jpg

KIOVALAINEN KANA

 

6 kpl broilerin rintafileitä

 

 

maustevoi:

200 g pehmeää voita

4 valkosipulinkynttä

reilusti tuoretta persiljaa silputtuna

1 tl suolaa

 

 

 

leivitykseen:

1 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1  1/2 tl mustapippurirouhetta

2 kananmunaa

2 dl korppujauhoja

 

 

 

lisäksi:

cocktailtikkuja

voita paistamiseen

 

 

 

Aloita maustevoista, sen voit valmistaa jo vaikka muutama päivä etukäteen. Purista pehmeän voin joukkoon valkosipulinkynnet, silppua sekaan reilusti persiljaa ja lisää suolaa maun mukaan. Sekoita hyvin ja pyöräytä maustevoi tangoksi leivinpaperin avulla. Anna muastua jääkaapissa vähintään muutama tunti.

Leikkaa broilerfileet "taskuiksi" viiltämällä toinen sivu auki. Täytä tasku viipaloidulla maustevoilla ja kiinnitä tasku umpeen cocktailtikkujen avulla.

Mittaa lautaselle venäjauhot, suola ja mustapippuri ja sekoita hyvin.

 

Riko toiselle lautaselle kananmunat ja vatkaa rakenne rikki.

Mittaa korppujauhot vielä kolmannelle lautaselle.

Pyörittele maustevoilla täytetyt broilerfileet ensin vehnäjauhoseoksessa, sitten kananmunassa ja lopuksi vielä korppujauhoissa. Paista leivitetyt fileet voissa. Itse paistoin 3 fileetä/pannu ja jaoin ylijääneen maustevoin tasan kumpaankin paistoerään ja lisäsin hieman vielä maustamatonta voita pannulle. Kun fileiden pinta on saanut kauniin värin, siirrä fileet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä fileitä vielä 200 asteisessa uunissa vielä noin vartin verran.

 

 

 

 

BEARNAISEKASTIKE

 

4 kananmunan keltuaista

2 salottisipulia

1 dl valkoviiniä

1 rkl valkoviinietikkaa

100 g pehmeää voita

1 tl suolaa

1-2 tl sokeria

ripaus valkopippuria

1 tl kuivattua rakuunaa

 

 

 

Mittaa valkoviini ja etikka pieneen kattilaan. Kuori salottisipulin, leikkaa ne muutamaan osaan ja lisää kattilaan.

Erottele keltuaiset metallikulhoon.

Keitä valkoviini-etikka-salottiipuliseosta, kunnes puolet nesteestä on jäljellä ja siivilöi seos. 

Tällä välin kuumenna metallikulhon alle sopivassa kattilassa vettä kiehuvan kuumaksi. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki ja nosta keltuaiskulho kiehuvan vesikattilan päälle. Jatka keltuaisten vatkaamista, kunnes keltuaismassa alkaa lämmetä. Älä anna massan kypsyä liikaa, ettei seos muutu rakeiseksi. Lisää sekaan siivilöity viiniseos ohuena nauhana koko ajan reippaasti vatkaten. Kun seos on tasaista, lisää voi sekaan nokare kerrallaan ja vatkaa edelleen reippaasti. Kun kaikki voi on käytetty, mausta kastike rakuunalla, suolalla, sokerilla ja valkopippurilla. 

 

Meillä tällä kertaa lisukkeena keitettyä basmatiriisiä.

 

Viinilasillinen: Erlenbacher Kayberg Riesling