FB_IMG_1598744112729.jpg

VALKOSUKLAA-MUSTIKKATÄYTEKAKKU

 

pohja:

8 kananmunaa 

3 dl sokeria 

3 dl vehnäjauhoja 

1 dl perunajauhoja 

2 tl leivinjauhetta 

 

 

 

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahdon joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (halk. 24 cm) ja paista 175 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna pohjan jäähtyä 5-10 minuuttia vuoassaan ennen kumoamista.Pohja kannattaa paistaa täyttöä edeltävänä päivänä, niin se ei murene niin helposti leikattaessa.

 

 

 

 

kostutus:

8 dl maitoa

2 rkl vaniljasokeria 

 

 

 

 

mustikka-valkosuklaamousse:

2 liivatelehteä + tilkka kiehuvan kuumaa vettä

3 dl kuohukermaa

1 prk (250 g) mascarponea

300 g valkosuklaata sulatettuna

2 kananmunan valkuaista vaahdotettuna

1/2  l mustikoita

 

 

kakun pinnalle:

noin  1/2 -1  l tuoreita mustikoita

 

tai

 

noin 1/2-1  l mustikoita pakastimesta

1 dl hyytelösokeria 

2 dl vettä

 

 

 

koristeluun:

9 dl kuohukermaa vaahdotettuna + tomusokeria maun mukaan

 

 

 

 

Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä. 

 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.

Vatkaa valkuainen vaahdoksi.

Mittaa toiseen kulhoon kerma ja vatkaa vaahdoksi. Tässä järjestyksessä tehtynä pärjää yhdellä vatkaimella.

Sekoita mascarpone kermavaahdon joukkoon.

Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana kerma-mascarponevaahdon joukkoon.

Sulata suklaa vesihauteessa tai sulatusteholla mikrossa ja kääntele se täytteen joukkoon.

Kääntele lopuksi varovasti joukkoon valkuaisvaahto ja mustikat.

 

Levitä puolet täytteestä vuokaan kakkupohjan päälle.

Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä. Levitä loppu täyte vuokaan kakkupohjan päälle.

 

Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna täytteiden hyytyä yön yli jääkaapissa.

 

Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle ja peitä pinta mustikoilla, jätä kuitenkin pari senttiä reunoista ilman mustikoita. Valmista kiille hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä kiille mustikoiden päälle esim. silikonisudin avulla. 

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta maun mukaan tomusokerilla. 

Pursota kakun reunat kermavaahdolla.

 

Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna täytteen hyytyä yön yli jääkaapissa.

 

Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle ja peitä pinta mustikoilla. Jätä kuitenkin pari senttiä reunoista ilman mustikoita. Valmista kiille hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä kiille mustikoiden päälle esim. silikonisudin avulla. 

 

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta maun mukaan tomusokerilla ja pursota kermavaahto kakun reunoille.

 

 

FB_IMG_1598744118491.jpg