PASSION-MASCARPONEKAKKU
pohja:
100 g tummaa suklaata
50 g voita
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
täyte:
6 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1 prk (250 g) mascarponea
3 dl passionpyreetä
1 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä
kiille:
6 liivatelehteä
4 dl passionpyreetä
noin 1/2 dl tomusokeria (maun mukaan)
koristeluun:
kermavaahtoa
mansikoita
ananaskirsikoita
pensasmustikoita
minttua
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
Sulata voi ja suklaa. Vaahdota kananmunat ja sokeri.
Sekoita vaahdon joukkoon sulatettu voi-suklaaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10-15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita mascarpone, passionpyree sekä sokeri ja vaniljasokeri kermavaahdon joukkoon. Omaan makuuni tuo 1 1/2 dl sokeria oli juuri sopiva määrä, mutta jos haluas kakusta makeamman, lisää sokerin määrää.
Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
Valmista kiille: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
Ota erilleen pari ruokalusikallista passionpyreetä ja kuumenna se kiehuvan kuumaksi. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan passionpyreeseen. Vatkaa seos ohuena nauhana kylmän passionpyreen joukkoon.
Kaada seos hyytyneen kakun päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
Koristele kakku kermavaahdolla, mansikoilla, pensasmustikoilla, ananaskirsikoilla ja mintunlehdillä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.