FB_IMG_1602602231223.jpg

PASSION-MASCARPONEKAKKU

 

pohja:

100 g tummaa suklaata

50 g voita

2 kananmunaa

1 dl sokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl tummaa kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

 

 

 

 

täyte:

6 liivatelehteä 

3 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

1 prk (250 g) mascarponea

3 dl passionpyreetä 

1 1/2 dl sokeria  

1 rkl vaniljasokeria 

1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä

 

 

 

kiille:

6 liivatelehteä 

4 dl passionpyreetä

noin 1/2 dl tomusokeria (maun mukaan)

 

 

 

 

koristeluun:

kermavaahtoa

mansikoita

ananaskirsikoita 

pensasmustikoita 

minttua

 

 

 

 

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.

Sulata voi ja suklaa. Vaahdota kananmunat ja sokeri.  

Sekoita vaahdon joukkoon sulatettu voi-suklaaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10-15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.

 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita mascarpone, passionpyree sekä sokeri ja vaniljasokeri kermavaahdon joukkoon. Omaan makuuni tuo 1 1/2 dl sokeria oli juuri sopiva määrä, mutta jos haluas kakusta makeamman, lisää sokerin määrää.

Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.

Levitä passiontäyte vuokaan kakkupohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
 
 
'
 

Valmista kiille: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.

Ota erilleen pari ruokalusikallista passionpyreetä ja kuumenna se kiehuvan kuumaksi. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan passionpyreeseen. Vatkaa seos ohuena nauhana kylmän passionpyreen joukkoon.

Kaada seos hyytyneen kakun päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.

Koristele kakku kermavaahdolla, mansikoilla, pensasmustikoilla, ananaskirsikoilla ja mintunlehdillä.