AFTER DARK-KAKKU
pohja:
100 g tummaa suklaata
50 g voita
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
suklaatäyte:
2 kananmunan keltuaista
1/2 dl sokeria
1 prk (250 g) mascarponea
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
200 g tummaa (80%) suklaata sulatettuna
2 kananmunan valkuaista vaahdotettuna
mustaherukkatäyte:
7 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1 prk (250 g) mascarponea
1/2 dl sokeria
1 1/4 dl laimentamatonta mustaherukkamehua kuumennettuna
kiille:
6 liivatelehteä
1 dl mustaherukkamehua
2 dl vettä
koristeluun:
kermavaahtoa
mustaherukoita
mustaherukanlehtiä
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
Sulata voi ja suklaa. Vaahdota kananmunat ja sokeri.
Sekoita vaahdon joukkoon sulatettu voi-suklaaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10-15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ja kostuta jäähtynyt pohja maidolla.
Valmista suklaatäyte:
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
Vatkaa kolmannessa kulhossa kerma vaahdoksi. Tässä järjestyksessä tehtynä pärjää yhdellä vatkaimella.
Sekoita mascarpone keltuaisvaahdon joukkoon.
Kääntele sekaan vaahdotettu kerma. Sulata suklaa vesihauteessa tai sulatusteholla mikrossa ja kääntele se täytteen joukkoon.
Kääntele lopuksi varovasti joukkoon valkuaisvaahto. Kaada suklaamousse pohjan päälle vuokaan ja levitä tasaiseksi. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.
Valmista sitten mustaherukkatäyte:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon mascarpone, 1 dl mustaherukkamehua sekä sokeri. Kuumenna noin 1/4 dl mehua kiehuvan kuumaksi.
Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan mehuun. Vatkaa seos ohuena nauhana kerma-tuorejuustomassan joukkoon. Maista ja lisää sokeria, jos haluat moussesta makeampaa. Ota kuitenkin huomioon että suklaamoussekerros on hyvin makea ja mustaherukkamousse saa jäädä hiukan kirpeäksi. Kaada massa hyytyneen suklaatäytteen päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
Valmista kiille: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Sekoita mehu ja vesi keskenään ja kuumenna siitä noin 2 rkl. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan mehutilkkaan.
Vatkaa liivateseos ohuena nauhana mehu-vesiseoksen joukkoon.
Kaada seos hyytyneen kakun päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
Koristele kakku ennen tarjoilua.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.