FB_IMG_1595065759716.jpg

TÄYTETYT PAPRIKAT

 

8 isoa paprikaa

 

 

 

täyte:

2 dl pitkäjyväistä riisiä

5 dl vettä

1 tl suolaa

1 iso sipuli silputtuna

4 valkosipulinkynttä silputtuna

loraus oliiviöljyä

400 g paistijauhelihaa

2 rs (á 200 g) Creme Bonjour Pekoni & Sipuli-tuorejuustoa

1 tl mustapippurirouhetta 

1,5 rkl Poppamies Burgers & Ribs Rub-mausteseosta

3 tl savustettua paprikajauhetta

1 rkl Poppamiehen Habanero-kastiketta

 

 

 

pinnalle:

150 g cheddar-raastetta

 

 

 

Mittaa vesi, riisi ja suola kattilaan. Laita levy täysille ja kun seos kiehuu, käännä levy ykköselle ja anna riisin hautua välillä sekoitellen, kunnes vesi on imeytynyt riisiin ja siirrä kattila sitten pois liedeltä.

Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppu öljyssä. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Kaada seos kattilaan riisin joukkoon. Lisää loput ainekset, maista ja lisää mausteita makusi mukaan. 

Leikkaa paprikoista "hattu" pois ja poista siemenet ja kalvot. Täytä paprikat jauhelihaseoksella. Ripottele päälle reilusti juustoraastetta. 

Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. 

 

FB_IMG_1595065755611.jpg