TÄYTETYT KESÄKURPITSAT
4-6 kesäkurpitsaa (koosta riippuen)
täyte:
2 dl pitkäjyväistä riisiä
5 dl vettä
1 tl suolaa
1 iso sipuli silputtuna
4 valkosipulinkynttä silputtuna
loraus oliiviöljyä
400 g paistijauhelihaa
2 rs (á 200 g) Paprika-Chili-tuorejuustoa
1 tl mustapippurirouhetta
1,5 rkl Poppamies Burgers & Ribs Rub-mausteseosta
1 rkl savustettua paprikajauhetta
1 rkl Poppamiehen Habanero-kastiketta
pinnalle:
1 pss (175 g) g cheddar-raastetta
Mittaa vesi, riisi ja suola kattilaan. Laita levy täysille ja kun seos kiehuu, käännä levy ykköselle ja anna riisin hautua välillä sekoitellen, kunnes vesi on imeytynyt riisiin ja siirrä kattila sitten pois liedeltä.
Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppu öljyssä. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Kaada seos kattilaan riisin joukkoon. Lisää loput ainekset, maista ja lisää mausteita makusi mukaan.
Leikkaa kesäkurpitsoista "hattu" pois ja koverra siemenet ja pehmeä sisus pois lusikalla. Täytä kesäkurpitsat jauhelihaseoksella. Ripottele päälle reilusti juustoraastetta.
Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.