20200722_202207.jpg

TÄYTETYT KESÄKURPITSAT 

 

4-6 kesäkurpitsaa (koosta riippuen)

 

 

 

täyte:

2 dl pitkäjyväistä riisiä

5 dl vettä

1 tl suolaa

1 iso sipuli silputtuna

4 valkosipulinkynttä silputtuna

loraus oliiviöljyä

400 g paistijauhelihaa

2 rs (á 200 g) Paprika-Chili-tuorejuustoa

1 tl mustapippurirouhetta 

1,5 rkl Poppamies Burgers & Ribs Rub-mausteseosta

1 rkl savustettua paprikajauhetta

1 rkl Poppamiehen Habanero-kastiketta

 

 

 

pinnalle:

1 pss (175 g) g cheddar-raastetta

 

20200722_194303.jpgMittaa vesi, riisi ja suola kattilaan. Laita levy täysille ja kun seos kiehuu, käännä levy ykköselle ja anna riisin hautua välillä sekoitellen, kunnes vesi on imeytynyt riisiin ja siirrä kattila sitten pois liedeltä.

Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppu öljyssä. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Kaada seos kattilaan riisin joukkoon. Lisää loput ainekset, maista ja lisää mausteita makusi mukaan. 

Leikkaa kesäkurpitsoista "hattu" pois ja koverra siemenet ja pehmeä sisus pois lusikalla. Täytä kesäkurpitsat jauhelihaseoksella. Ripottele päälle reilusti juustoraastetta. 

 

 

20200722_195025.jpg

 

Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. 

 

20200722_201945.jpg

 

20200721_210603.jpg20200717_172612.jpg