20200712_163526.jpg

PEPPERONI-PASTASALAATTI

 

250 g pastaa (penne), keitä ohjeen mukaan, keitinveteen öljyä, suolaa ja paljon valkosipulia (minä laitoin 6 valkosipulinkynttä murskattuna)

 

 

kastike:

1/2 dl rypsiöljyä 

1 rkl juoksevaa hunajaa

1 rkl valkoista balsamicoa

mustapippuria myllystä

Cjili Explosionia myllystä

1 ruukku tuoretta basilikaa silputtuna

 

 

 

lisäksi:

kesäpunasipulia renkaina

1 pkt (150 g) pepperonia kuutioituna

1 rs miniluumutomaatteja puolitettuna

2 rs helmimozzarellaa

 

 

 

 

Mittaa pasta kiehuvaan veteen, jossa on reilusti tuoretta valkosipulia, suolaa ja loraus rypsiöljyä. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Huuhdo keitetty pasta siivilässä kylmän juoksevan veden alla ja valuta hyvin. 

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja sekoita kastike pastan joukkoon.

Sekoita kaikki ainekset kastikkeen joukkoon ja anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään muutama tunti tai yön yli.