20200718_142717.jpg

MARSALAKASTIKE

 

nokare voita

1 punasipuli silputtuna

2 porkkanaa kuutioituna

1 palsternakka kuutioituna

1 plo 3 3/4 dl) marsala-viiniä

2 dl Demi Glace

1 Rich Beef-fondikuutio

2 laakerinlehteä

1 rkl kokonaisia mustapippurireita

1 rkl kokonaisia viherpippureita

1 tl suolaa

muutama oksa tuoretta timjamia

muutama oksa tuoretta rosmariinia

 

 

 

 

Silppua punasipuli ja kuullota sitä hetki voissa, jotta se pehmenee. Kuori ja kuutioi porkkanat ja palsternakka ja lisää kattilaan.

Lisää marsala.

Mittaa loput ainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia. 

Siivilöi puhtaaseen kattilaan ja suurusta tarvittaessa, itse en suurustanut.

Suurustaminen: Sekoita 1 rkl maissijauhoja ja 1/2 dl kylmää vettä. Lisää suurus ohuena nauhana siivilöidyn kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja lisää halutessasi vielä nokare voita kiiltoa antamaan.