FB_IMG_1594100837750.jpg

MACARONS

noin 40 kpl

 

POHJA:

150 g mantelijauhetta

150 g tomusokeria

 

 

 

Sekoitamantelijauhe ja tomusokeri ja siivilöi ne 3 kertaa tai aja tehosekoittimessa.

 

 

 

55 g valkuaisia

0,5 g pastaväriä

 

 

 

Sekoita väriaine valkuaisten joukkoon. Sekoita sitten valkuais-väriaineseos siivilöityyn manteli-tomusokeriseokseen. Peitä kulho kelmulla ettei massa pääse kuivumaan.

 

 

 

ITALIALAINEN MARENKI

 

55 g valkuaisia

30 g Siro erikoishienoa sokeria

 

 

 

Vatkaa valkuaisia yleiskoneella ja lisää sokeri joukkoon lusikallinen kerrallaan, koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnes vaahtoon muodostuu huippuja vispilää nostettaessa.

 

 

 

SOKERILIEMI

 

150 g sokeria

50 g vettä

 

 

 

Mittaa sokeri ja vesi kattilaan ja keitä seosta, kunnes seoksen lämpö on 120 astetta.

Lisää sokeriliemi italialaisen marengin joukkoon ohuena nauhana, koko ajan voimakkaasti vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes massan lämpötila on 37-40 astetta. 

 

Lisää italialaista marenkia aiemmin tehtyyn tahnamaiseen pohjaan, ensin 1/3 osa marengista varovasti nuolijalla käännellen, nostellen ja leikkaamalla vaahtoa. Lisää sitten loppu marenki vielä kahdessa erässä taas varovasti nuolijalla käännellen, nostellen ja leikkaamalla vaahtoa. Kun ainekset ovat sekaisin, jatka massan nuolijalla kääntelyä edelleen noin 40 kierrosta, kunnes massa pehmenee. 

 

Laita leivinpaperi kolmelle uunipellille.

Kaada taikina pursotinpussiin, leikkaa pussin päähän pieni noin 1 cm reikä ja pursota pellille halkaisijaltaan noin 3 cm:n nokareita. Kopauta pelti pöytää vasten pari kertaa, jotta ilmakuplat hajoavat.

Anna macaronsien seistä huoneenlämmössä noin 30-60 minuuttia, kunnes niiden pinta on kosketuskuiva (tuntuu lähinnä siltä, kuin macaronseissa olis nahka päällä 😂). Tähän "kuivumiseen" saattaa mennä pidempikin aika, esim. säästä, planeettojen asennosta tai aurinkotuulesta riippuen. Näiden kuivumiseen meni tällä kertaa noin tunnin verran.

 

 

FB_IMG_1594100948865.jpg

 

Kuumenna uuni 130 asteeseen ja paista macaronseja noin 13-15 minuuttia, anna kuorien jäähtyä pellillä 10 minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle jäähtymään. 

Täytä kuoret haluamallasi täytteellä. Macaronsit ovat parhaimmillaan muutama tunti täyttämisen jälkeen.

 

 

FB_IMG_1594100945120.jpgFB_IMG_1594100940479.jpg

 

BAILEY'S-SUKLAATÄYTE

 

200 g tummaa (70%) suklaata

1 dl Bailey's

 

 

 

Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna Bailey's kiehuvaksi ja kaada paloitellun suklaan päälle kulhoon. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Pursota täyte macaronien toiselle puolikkaalle ja paina toinen puolikas päälle.

Täyte riittää noin 40 macaron-leivoksen väliin.