FB_IMG_1594100856826.jpg

KARAMELLISOITU RAPARPERIPIIRAKKA

 

pohja:

100 g pehmeää voita 

1 pss hasselpähkinäjauhetta 

2 dl vehnäjauhoja 

1/4 dl fariinisokeria

1/2 tl leivinjauhetta 

 

 

täyte:

2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa

1 dl fariinisokeria

2 kananmunaa

 

 

karamellisoitu raparperi:

400 g raparperia, leikkaa sopivan pituisiksi, jotta saat ne vuokaan poikittain vieri viereen

2 rkl voita

2 dl  fariinisokeria

4 rkl mantelilikööriä (Disaronno)

 

 

pinnalle:

100 g saksanpähkinöitä

 

 

 

 

Nypi voi ja kuivat ainekset murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja pistele haarukalla. Esipaista pohjaa 225 asteisessa uunissa 10 minuuttia.

 

Laita pannulle voi ja fariinisokeri ja kuumenna, kunnes seos sulaa. Lisää raparperit sekä likööri ja paista hetki välillä lastalla sekoitellen.

 

Sekoita mascarponen joukkoon fariinisokeri ja kananmuna ja kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Lecitä päälle raparperiseos.

 

Rouhi saksanpähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi ja ripottele täytteen päälle.

 

Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.