FB_IMG_1591433470117.jpg

GRILLATTU VARHAISKAALI

 

1/2 varhaiskaalia

noin 50 g voita sulatettuna

noin 1 rkl juoksevaa hunajaa

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

 

 

Leikkaa kaalinpuolikas kahtia. Sekoita hunaja voisulan joukkoon ja sivele kaalit kauttaaltaan seoksella. Pyöräytä pintaan myös suolaa ja mustapippuria myllystä. Grillaa täydellä teholla, kunnes pinta on saanut väriä. Tarjoile heti.

 

FB_IMG_1591433418027.jpg

GRILLATTU TOMAHAWK

 

suolaliemi:

1 l vettä

50 g hienoa merisuolaa

 

 

 

lisäksi:

Poppamies Hot Bourbon BBQ-kastiketta

 

 

 

Kiehauta desi vettä ja liuota siihen suola. Lisää loppu vesi. Kaada suolaliemi esim. vahvaan pakastepussiin ja upota tomahawk suolaliemeen. Sido pakastepussi kunnolla kiinni ja nosta se vielä varmuuden vuoksi kulhoon.

Anna tomahawkin suolaantua jääkaapissa vuorokauden ajan.

 

Ota tomahawk huoneenlämpöön pari tuntia ennen grillaamista. 

 

Kuumenna grilli ja sivele tomahawk kauttaaltaan BBQ-kastikkeella.

Grillatessa kannattaa käyttää grillausalustaa.

 

Grillaa tomahawkia yhteensä noin puoli tuntia, välillä käännellen. Sivele pinta BBQ-kastikkeella joka kerta kun käännät tomahawkin. Tomahawk on valmis (hieman punertava sisältä), kun mittari näyttää 55-57 astetta lihan keskeltä mitattuna.

 

 

 

VALKOSIPULIPERUNAT GRILLISSÄ

 

1500 g peruna-sipulisekoitusta (pakaste)

6 valkosipulinkynttä 

suolaa myllystä 

valkopippuria myllystä

1 prk (250 g) Koskenlaskija Ruoka, maustamaton

 

 

 

 

Ota esille 3 suurehkoa arkkia vahvaa foliota. Sipaise folioiden pintaan hiukan öljyä, etteivät perunat tartu kiinni.

Jaa peruna-sipuliseos keskelle folioita ja purista jokaiseen nyyttiin 2 valkosipulinkynttä. 

 

Pyöräytä päälle suolaa ja valkopippuria myllystä.

Jaa Koskenlaskija Ruoka kasvisten päälle, sulje nyytit tiiviisti ja grillaa noin 30-40 minuuttia.

 

FB_IMG_1591433464140.jpg