FB_IMG_1589379999952.jpg

NELJÄN JUUSTON BROILERPIIRAS

1 uunipellillinen

 


 
pohja:

4 dl vehnäjauhoja

1 dl ruisjauhoja

1 dl ruisleseitä

1 tl suolaa

1 pss kuivahiivaa

2 dl lämmintä vettä

1 dl rypsiöljyä

1 kananmuna

 

 


täyte:


200 g paprika-chili-tuorejuustoa

600 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita + tilkka oliiviöljyä paistamiseen

4 valkosipulinkynttä hienonnettuna

2-3 rkl Poppamies Sriracha Rub-mausteseosta

2 tl paprikajauhetta

mustapippuria myllystä

1 pss (150 g) Aura-murua

1 tlk pieniä ananaspaloja

2 palloa mozzarellaa kuutioituna

2 punasipulia renkaina

150 g Cheddar-raastetta

150 g Mustaleima Emmental-raastetta

 

 

 

koristeluun: 

ruohosipulisilppua

 

 

 

Mittaa leseet ja 3 dl jauhoja kulhoon ja sekoita joukkoon kuivahiiva ja suola. Sekoita reilusti kädenlämpöinen vesi, öljy ja kananmuna joukkoon. Lisää loput jauhot desi kerrallaan. Taikina saa jäädä melko pehmeäksi. Anna kohota lämpimässä paikassa 30-60 minuuttia. Taputtele kohonnut taikina leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota liinan alla vielä puolisen tuntia. Esipaista pohjaa 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

 

 

Paista fileesuikaleet pannulla kypsiksi, lisää sekaan myös Habanero- ja valkosipulisilput ja paista vielä hetki ja sekoita joukkoon mausteet. Levitä tuorejuusto esipaistetun pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle maustetut broilerisuikaleet, murusteltu Aura-juusto ja ananaspalat. Paloittele mozzarellat ja ripottele täytteen päälle. Asettele päälle myös punasipulirenkaat.

Ripottele päälle lopuksi juustoraasteet. Paista vielä 200 asteessa noin 20-30 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.