NELJÄN JUUSTON BROILERPIIRAS
1 uunipellillinen
pohja:
4 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 dl ruisleseitä
1 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
2 dl lämmintä vettä
1 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
täyte:
200 g paprika-chili-tuorejuustoa
600 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita + tilkka oliiviöljyä paistamiseen
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2-3 rkl Poppamies Sriracha Rub-mausteseosta
2 tl paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
1 pss (150 g) Aura-murua
1 tlk pieniä ananaspaloja
2 palloa mozzarellaa kuutioituna
2 punasipulia renkaina
150 g Cheddar-raastetta
150 g Mustaleima Emmental-raastetta
koristeluun:
ruohosipulisilppua
Mittaa leseet ja 3 dl jauhoja kulhoon ja sekoita joukkoon kuivahiiva ja suola. Sekoita reilusti kädenlämpöinen vesi, öljy ja kananmuna joukkoon. Lisää loput jauhot desi kerrallaan. Taikina saa jäädä melko pehmeäksi. Anna kohota lämpimässä paikassa 30-60 minuuttia. Taputtele kohonnut taikina leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota liinan alla vielä puolisen tuntia. Esipaista pohjaa 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Paista fileesuikaleet pannulla kypsiksi, lisää sekaan myös Habanero- ja valkosipulisilput ja paista vielä hetki ja sekoita joukkoon mausteet. Levitä tuorejuusto esipaistetun pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle maustetut broilerisuikaleet, murusteltu Aura-juusto ja ananaspalat. Paloittele mozzarellat ja ripottele täytteen päälle. Asettele päälle myös punasipulirenkaat.
Ripottele päälle lopuksi juustoraasteet. Paista vielä 200 asteessa noin 20-30 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.