FB_IMG_1591433325828.jpg

ROSVOPAISTI KASSLERISTA

 

2 kg pala porsaan kassleria

 

 

suolaliemi:

2 l vettä

100 g hienoa merisuolaa

 

 

Kiehauta pari desiä vettä ja liuota siihen suola. Lisää loppu vesi. Kaada suolaliemi esim. vahvaan pakastepussiin ja upota kasslerpala suolaliemeen. Sido pakastepussi kunnolla kiinni ja nosta se vielä varmuuden vuoksi kulhoon.

Anna lihan suolaantua jääkaapissa 1-2 vuorokauden ajan.

 

 

lisäksi:

Poppamies Burger & Ribs Rub-mausteseosta

 

 

 

Meidän rosvopaistikuoppamme (inspiraatio tähän löytyi Poppamiehen Mega BBQ-livestä, josta sitten muokattiin omalle pihalle sopiva):

kaivonrengas (halk. 140 cm), maata kaivettiin pois noin 15-20 cm. Pohjalla 2 kerrosta tiiliä ja päälle iso kasa hiekkalaatikkohiekkaa.

FB_IMG_1591433226409.jpg

Hiekkaan kaivettiin kuoppa, jossa poltettiin nuotiota pari tuntia, jotta tiilet ehtivät varaamaan lämpöä.

 

 

FB_IMG_1591433148356.jpg

Kassler maustettiin Poppamiehen Burgers & Ribs Rubilla. 

 

 

FB_IMG_1591433229456.jpg

Sen jälkeen kääräistiin ympärille 2 arkkia leivinpaperia.

 

 

FB_IMG_1591433234199.jpg

Päälle tiukka kerros vahvaa foliota.

 

 

FB_IMG_1591433238140.jpg

Sitten kiedotaan nyytti kostutettuun sanomalehteen. Tässä Satakunnankansaa kahteen osaan jaettuna, saivat lillua vesiämpärissä puolisen tuntia. Näitä kääreitä 3-4 kpl.

 

 

FB_IMG_1591433241026.jpg

Päälle vielä pari kerrosta kuivempaa sanomalehteä, nämä dipattiin vesiämpäriin juuri ennen kuin ne käärittiin nyytin ympärille.

 

 

FB_IMG_1591433244200.jpg

Ja vielä pari kerrosta vahvaa foliota.

 

 

FB_IMG_1591433249816.jpg

Päälle verkko, joka kiinnitettiin pitkällä rautalangalla. Rautalangan avulla nyytti on helppo nostaa pois hiekasta.

 

 

FB_IMG_1591433247075.jpg

FB_IMG_1591433252840.jpg

FB_IMG_1591433256012.jpg

Hiillos lapioidaan sivuun odottamaan ja sitten vaan nostetaan paisti kuoppaan.

 

 

FB_IMG_1591433265034.jpg

FB_IMG_1591433268019.jpg

Kuumimmat hiekat reunoilta ensin paistin päälle, noin 15-20 cm hiekkaa.

 

 

FB_IMG_1591433272851.jpgFB_IMG_1591433275975.jpg

FB_IMG_1591433286045.jpg

Kuumat hiilet takaisin hiekan päälle ja uusi nuotio palamaan. Nuotiota saa polttaa noin 8 tuntia. 

 

 

FB_IMG_1591433291825.jpg

Kun hiillos lakkaa hehkumasta, hiilet lapioidaan sivuun ja kaivetaan myös suurimmat hiekat paistin päältä pois.

 

 

FB_IMG_1591433299408.jpg

Rautalangan avulla paistin saa kätevästi nostettua pois kuopasta.

 

 

FB_IMG_1591433302413.jpgFB_IMG_1591433305680.jpgFB_IMG_1591433310281.jpg

Nyytti auki, jännitys tiivistyy...

 

 

FB_IMG_1591433314744.jpgFB_IMG_1591433317965.jpgFB_IMG_1591433321036.jpgFB_IMG_1591433325828.jpg

Täydellisen mureaa lihaa, niin kypsää että se hajoaa jo tuimasta katseesta.