ROSVOPAISTI KASSLERISTA
2 kg pala porsaan kassleria
suolaliemi:
2 l vettä
100 g hienoa merisuolaa
Kiehauta pari desiä vettä ja liuota siihen suola. Lisää loppu vesi. Kaada suolaliemi esim. vahvaan pakastepussiin ja upota kasslerpala suolaliemeen. Sido pakastepussi kunnolla kiinni ja nosta se vielä varmuuden vuoksi kulhoon.
Anna lihan suolaantua jääkaapissa 1-2 vuorokauden ajan.
lisäksi:
Poppamies Burger & Ribs Rub-mausteseosta
Meidän rosvopaistikuoppamme (inspiraatio tähän löytyi Poppamiehen Mega BBQ-livestä, josta sitten muokattiin omalle pihalle sopiva):
kaivonrengas (halk. 140 cm), maata kaivettiin pois noin 15-20 cm. Pohjalla 2 kerrosta tiiliä ja päälle iso kasa hiekkalaatikkohiekkaa.
Hiekkaan kaivettiin kuoppa, jossa poltettiin nuotiota pari tuntia, jotta tiilet ehtivät varaamaan lämpöä.
Kassler maustettiin Poppamiehen Burgers & Ribs Rubilla.
Sen jälkeen kääräistiin ympärille 2 arkkia leivinpaperia.
Päälle tiukka kerros vahvaa foliota.
Sitten kiedotaan nyytti kostutettuun sanomalehteen. Tässä Satakunnankansaa kahteen osaan jaettuna, saivat lillua vesiämpärissä puolisen tuntia. Näitä kääreitä 3-4 kpl.
Päälle vielä pari kerrosta kuivempaa sanomalehteä, nämä dipattiin vesiämpäriin juuri ennen kuin ne käärittiin nyytin ympärille.
Ja vielä pari kerrosta vahvaa foliota.
Päälle verkko, joka kiinnitettiin pitkällä rautalangalla. Rautalangan avulla nyytti on helppo nostaa pois hiekasta.
Hiillos lapioidaan sivuun odottamaan ja sitten vaan nostetaan paisti kuoppaan.
Kuumimmat hiekat reunoilta ensin paistin päälle, noin 15-20 cm hiekkaa.
Kuumat hiilet takaisin hiekan päälle ja uusi nuotio palamaan. Nuotiota saa polttaa noin 8 tuntia.
Kun hiillos lakkaa hehkumasta, hiilet lapioidaan sivuun ja kaivetaan myös suurimmat hiekat paistin päältä pois.
Rautalangan avulla paistin saa kätevästi nostettua pois kuopasta.
Nyytti auki, jännitys tiivistyy...
Täydellisen mureaa lihaa, niin kypsää että se hajoaa jo tuimasta katseesta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.